Μέτρα για τη νομισματική χαλάρωση ενέκρινε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας
Την επέκταση των μέτρων για τη νομισματική χαλάρωση ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, προκειμένου να αντιστραφεί η μεγάλη άνοδος του γεν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου, στην οποία αποφασίσθηκε να παραμείνουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 0,1%.
Την επέκταση των μέτρων για τη νομισματική χαλάρωση ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, προκειμένου να αντιστραφεί η μεγάλη άνοδος του γεν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου, στην οποία αποφασίσθηκε να παραμείνουν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 0,1%.
Η ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε τη χορήγηση νέων έκτακτων δανείων εξάμηνης διάρκειας, μέσω ειδικών μηχανισμών παροχής πόρων, προκειμένου να μειωθούν τα επιτόκια στην αγορά και να χαλαρώσουν τα χρηματοοικονομικά δίκτυα.
Επίσης, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή και άλλους μηχανισμούς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας ιδιαίτερα τη συχνότητα και τα ποσά των χορηγήσεών της.
Η τράπεζα αποφάσισε, ωστόσο, να διατηρήσει στα ήδη χαμηλά επίπεδα του 0,1% τα βασικά της επιτόκια, που παραμένουν αμετάβλητα από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα δεχόταν πιέσεις τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να αποφασίσει μέτρα για τη χαλιναγώγηση του γεν, που απειλεί να ισοπεδώσει την, ούτως, ή άλλως βραδεία ανάκαμψη στο Αρχιπέλαγος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442