Ανάμεικτα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, ενισχυμένη η Γουόλ Στριτ
Με ανάμεικτα πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τετάρτη, ενώ με άνοδο έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη. Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για απασχόληση στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα.
Με ανάμεικτα πρόσημα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των
ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τετάρτη, ενώ με άνοδο έκλεισαν οι αγορές
στη Νέα Υόρκη.
Στην Ευρώπη, οι περισσότερες μετοχές τραπεζών βρέθηκαν στο κόκκινο, με τις εξαιρέσεις των Lloyds και Societe Generale που ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο.
Στους κερδισμένους της συνεδρίασης και η μετοχή της γαλλικής EdF (επιχείρηση ηλεκτρισμού) μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για αύξηση των τιμολογίων.
Τα μακροοικονομικά της ημέρας ήταν κυρίως θετικά και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών επιταχύνθηκε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ εξίσου ενθαρρυντικά ήταν και τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα.
Στη
Φρανκφούρτη, ο DAX30 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 6.331,33
μονάδες και ο CAC40 στο
Παρίσι
έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 3.760,72 μονάδες.
Ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,19% κλείνοντας στις 5.386,16 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.680,58 μονάδες με άνοδο 0,42% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 2.303,57 μονάδες. Ο S&P500
έκλεισε στις 1.127,27 μονάδες με άνοδο 0,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποντάροντας πολλά στο 32…
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442