Η Ισπανία έχει πάρει τον αέρα της εθνικής βόλεϊ γυναικών
Η Ισπανία κέρδισε και το δεύτερο παιχνίδι με την εθνική μας ομάδα για
τον β' ομιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ γυναικών, και αυτή τη φορά με 3-0 σετ. Η ελληνική ομάδα αν και πάλεψε τα δύο πρώτα σετ είχε και πάλι προβλήματα
στην πίσω ζώνη χάνοντας τελικά το παιχνίδι.
Η Ισπανία κέρδισε και το δεύτερο παιχνίδι με την εθνική μας ομάδα για τον β’ ομιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ γυναικών, και αυτή τη φορά με 3-0.
Η ελληνική ομάδα αν και πάλεψε τα δύο πρώτα σετ είχε και πάλι προβλήματα στην πίσω ζώνη χάνοντας τελικά το παιχνίδι.
Στο πρώτο σετ η ελληνική ομάδα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 στο ξεκίνημα, κατάφερε πιέζοντας στο σερβίς να πάρει μια διαφορά τριών πόντων την οποία και κράτησε μέχρι το 14-11. Η Ισπανία στη συνέχεια βελτίωσε την υποδοχή της και κατάφερε να προηγηθεί 16-15 και μάλιστα διεύρυνε τη διαφορά στους τέσσερις (22-18). Η ελληνική ομάδα αντέδρασε και με τις Χαντάβα και Τζανακάκη να τελειώνουν τις επιθέσεις ισοφάρισε σε 23-23 και 24-24.
Το σετ τελικά κατέληξε στην Ισπανία χάρη σε ένα χαμένο σερβίς της Νομικού και μια επίθεση της Ντελγάδο.
Στο δεύτερο, η Ισπανία είχε από το ξεκίνημα την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ και προηγήθηκε με 14-11. Οι Ελληνίδες αντέδρασαν και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πήραν το προβάδισμα με 16-15 χάρη σε έναν άσο της Χαντάβα. Στη συνέχεια αύξησαν τη διαφορά, η οποία πήγε στους τρεις (20-17).
Στο σημεία εκείνο η Ισπανία έκανε ένα σερί 3-0 και ισοφάρισε και μάλιστα προηγήθηκε με 24-22. Η Γκιουζέλη με επίθεση και η Κυριακίδου με μπλοκ ισοφάρισαν αλλά η Ντελγάδο και η Μαρίσα Φερνάντεζ έδωσαν το σετ στις Ισπανίδες.
Στο τρίτο σετ, η ελληνική ομάδα άντεξε μόνο μέχρι το 3-3. Στη συνέχεια η Ισπανία προηγήθηκε 7-3 και ουσιαστικά τελείωσε το σετ καθώς οι Ελληνίδες απογοητευμένες από τον τρόπο που χάθηκαν τα δύο πρώτα σετ δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Έτσι η Ισπανία συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά η οποία έφτασε στους εφτά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-9) και στους έντεκα στο τέλος του σετ.
Οι πόντοι της Ελλάδας: 1 άσος, 36 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλου. Της Ισπανίας: 4 ασοι, 43 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλου.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.