Αφαντος παραμένει ο καταζητούμενος κακοποιός στη Τζαμάικα
Χωρίς αποτέλεσμα παραμένει η επιχείρηση των Αρχών στη Τζαμάικα για τη σύλληψη του καταζητούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ, ο οποίος θεωρείται ότι κρύβεται σε συνοικίες της πρωτεύουσας Κίνγκστον· εντωμεταξύ οι νεκροί ξεπερνούν τους εβδομήντα.
Χωρίς αποτέλεσμα παραμένει η επιχείρηση των Αρχών στη Τζαμάικα για τη σύλληψη του καταζητούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Κρίστοφερ «Ντούντους» Κόουκ, ο οποίος θεωρείται ότι κρύβεται σε συνοικίες της πρωτεύουσας Κίνγκστον· εντωμεταξύ οι νεκροί ξεπερνούν τους 70.
Η αστυνομία διεξήγε έρευνες σε κατοικίες και προχώρησε σε περισσότερες από 500 συλλήψεις αλλά ο Κόουκ, που προστατεύεται από βαριά οπλισμένα μέλη συμμοριών, διαφεύγει τη σύλληψη.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα αποκαλύψει σε ποια σημεία ψάχνει τον Κόουκ, ο οποίος, παρά το ότι η βάση του είναι η παραγκούπολη Τίβολι Γκάρντενς στη πρωτεύουσα, είναι άγνωστο αν πράγματι βρίσκεται στο Κίνγκστον.
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι νεκροί φτάνουν τους 73, μεταξύ τους τουλάχιστον τρεις είναι οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στις σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις.
Οι κάτοικοι στις συνοικίες όπου διεξάγονται οι συγκρούσεις, που έχουν πλέον κοπάσει, δηλώνουν πάντως ότι τα θύματα πρέπει να είναι περισσότερα.
Ο Κόουκ, 41 ετών, καταζητείται από τις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο όπλων· θεωρείται μάλιστα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σαν ένας από πιο επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών.
Για μήνες απολάμβανε την προστασία της κυβέρνησης καθώς ο ίδιος και η συμμορία του ήταν υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος, πρακτική όχι ασυνήθιστη για τη Τζαμάικα όπου οι δεσμοί των κομμάτων με το οργανωμένο έγκλημα είναι στενοί και διαρκείς. Ο Κόουκ στηρίζεται από τους κατοίκους γιατί δίνει χρήματα σε φιλανθρωπικούς λόγους και κατάφερε να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής στο Τίβολι Γκάρντενς
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442