Σε 88% ανέρχεται η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε λιπαρά, καθιστώντας το
έναν ιδιαίτερο καρπό, καθότι, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα φρούτα,
είναι το μοναδικό που έχει λιπαρά.
Σε 88% ανέρχεται η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε λιπαρά, καθιστώντας το έναν ιδιαίτερο καρπό, καθότι, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα φρούτα, είναι το μοναδικό που έχει λιπαρά. Πρόκειται, ωστόσο, για ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, με κυριότερο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ. Επιπλέον, αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου και φυτικών ινών. Το γεγονός, όμως, ότι το αβοκάντο είναι πλουσιότατο σε λίπος το καθιστά και ιδιαίτερα θερμιδογόνο. Ένα μέτριο αβοκάντο έχει σχεδόν εξαπλάσιες θερμίδες (320) σε σύγκριση με ένα οποιοδήποτε άλλο φρούτο του ίδιου μεγέθους. Γι’ αυτό, εάν προσέχετε τη σιλουέτα σας, φροντίστε να το καταναλώνετε με μέτρο – σκεφτείτε ότι μία φέτα αβοκάντο έχει 50 θερμίδες και 5 γρ. λίπους. Εξαιτίας της ιδιαίτερης σύνθεσής του, αρκετοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με τη επίδραση αυτού του λιπαρού φρούτου στην υγεία μας.