Μείωση 39,2% στα 4,3 δισ. ευρώ για το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο α΄τρίμηνο
Μείωση 39,2% στα 4,326 δισ. ευρώ, σημείωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2010, από 7,119 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, έναντι στόχου μείωσης 30,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. «Έκρηξη» δαπανών για τόκους.
Μείωση 39,2% στα 4,326 δισ. ευρώ, σημείωσε το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2010, από 7,119 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, έναντι στόχου μείωσης 30,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 9,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, έναντι στόχου στο Πρόγραμμα Σταθερότηταςγια αύξηση 11,7%.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 3%, έναντι στόχου στο πρόγραμμα ΠΣΑ για μείωση 3,5%.
Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες σημείωσαν μείωση 6,3% έναντι στόχου μείωσης 2,8%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 14,5%, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 5,1%.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υποχώρησανκατά 48,2%, καιτα έσοδά τουκατά 38,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.