Αλλάζουν τα σχέδια του Αρη που κυνηγάει πλέον δύο στόχους
Ο προγραμματισμός των ανθρώπων του Αρη προέβλεπε δύο πράγματα για τα τέλη Μαρτίου. Την εξασφάλιση της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Οι δύο πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν πανηγυρικά για τους «κίτρινους», που πλέον καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην επιφάνεια του «νερού». Ο Μιχάλης Σηφάκης δηλώνει ότι ο Αρης μπορεί όχι μόνο να κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά και να βγει στο Champions League.
Ο προγραμματισμός των ανθρώπων του Αρη προέβλεπε δύο πράγματα για τα τέλη Μαρτίου. Την εξασφάλιση της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Οι δύο πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν πανηγυρικά για τους «κίτρινους», που πλέον καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην επιφάνεια του νερού, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα κύματα.
Πλέον, δίνεται η ευκαιρία στον Εκτορ Ραούλ Κούπερ να προχωρήσει σε τέτοια διαχείριση υλικού που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο περαιτέρω κούρασης των βασικών ποδοσφαιριστών και ταυτόχρονα να δώσει τη δυνατότητα στους αναπληρωματικούς να αποδείξουν την αξία τους.
Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τους Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό, δίχως άγχος και δεδομένου του ότι η προετοιμασία τους επικεντρώνεται πλέον στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Σηφάκης: «Δίχως άγχος για την πρώτη θέση»
Την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας, εξέφρασε εξάλλου και ο Μιχάλης Σηφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνοσπόρ», τονίζοντας ότι «είμαι ευχαριστημένος με τα όσα έχω πετύχει στην ομάδα, τα τελευταία δύο χρόνια. Είχα δύο σταθερές χρονιές, αλλά είμαι πιο απαιτητικός από τον εαυτό μου.
» Η ομάδα είναι μέσα στους στόχους της και το Κύπελλο είναι μια μεγάλη επιδίωξη για μας, αφού το θέλουμε πολύ. Και όταν με το καλό περάσει ο τελικός, θα παίξουμε δίχως άγχος για την έξοδο στο Champions League.
» Η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό, έμπειρο προπονητή, μεγάλη δύναμη στην εξέδρα και μια διοίκηση που την στηρίζει. Οπότε δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο – τα επόμενα χρόνια – να μην βάλει υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη».
«Μακάρι να μείνει για χρόνια ο Κούπερ»
Σε ερώτηση σχετική με την συνεργασία του με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, εξέφρασε τον θαυμασμό του στον έμπειρο προπονητή: «Είναι σπουδαίος προπονητής. Θεωρώ μεγάλη τιμή και τύχη για έναν ποδοσφαιριστή να δουλέψει με έναν τεχνικό της αξίας του.
» Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών που έχουν έρθει στη χώρα μας. Γι αυτό και δεν πρέπει να τον προσπερνάμε, ούτε να τον αφήσουμε να χαθεί. Μακάρι να τον έχουμε εδώ για αρκετά χρόνια. Όσο για τον τρόπο δουλειάς του, του αρέσει η πειθαρχία, είναι απαιτητικός κι αυτό νομίζω πως απεικονίζεται στην απόδοσή μας».
Σχετικά με το μέλλον του και σε ερώτηση σχετική με το αν θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό, απάντησε ότι «το γεγονός ότι έφυγα από τον Ολυμπιακό σαφώς και μου έκανε καλό γιατί αγωνιστικά είχα μείνει πίσω.
» Ο Ολυμπιακός όμως, τελικά αποδείχθηκε καλό βήμα για μένα, γιατί απέκτησα παραστάσεις από τις συνθήκες που λειτουργεί μια μεγάλη ομάδα, ενώ το διάστημα που δούλεψα δίπλα στον Αντώνη Νικοπολίδη ήταν αρκετά εποικοδομητικό για μένα.
» Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Αρη. Οποιαδήποτε ομάδα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό θελήσει να με αποκτήσει, τον πρώτο λόγο έχει ο Αρης και εκεί θα πρέπει να απευθυνθεί. Δεν έχω πάντως απωθημένα να αποδείξω στον Ολυμπιακό και σε κανένα κάτι».
Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ έδωσε ρεπό για για τη Μ. Δευτέρα στους ποδοσφαιριστές του και η προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα θα ξεκινήσει από τη επομένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Η τρίτη και καλύτερη για τον ΟΦΗ
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4): Δράση με Super League play out, τελικούς βόλεϊ και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Συνεχίζονται οι τελικοί της Volley League
- Βελτιωμένος και νικητής ξανά ο Τσιτσιπάς: «Καθάρισε» 2-0 τον Μπούμπλικ και πέρασε στον 3ο γύρο της Μαδρίτης
- Η Ιταλία αποσύρεται από το Ευρωπαϊκό Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)












































![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442