Διατηρείται το αφορολόγητο των 100 ευρώ για τα κερδη από τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ
Διατήρηση του αφορολογήτου των 100 ευρώ για τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ προβλέπει το πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού τα κέρδη θα υποβάλλονται σε φόρο με συντελεστή 10% για κέρδη μέχρι 1000 ευρώ και με 15% από 1.001 ευρώ και πάνω.
Διατήρηση του αφορολογήτου των 100 ευρώ για τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ προβλέπει το πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.
Μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού τα κέρδη θα υποβάλλονται σε φόρο με συντελεστή 10% για κέρδη μέχρι 1000 ευρώ και με 15% από 1.001 ευρώ και πάνω.
«Τα κέρδη που ορίζονται στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 58 υποβάλλονται σε φόρο ανά γραμμάτιο λαχείου ή ανά στήλη παιχνιδιού ή στοιχήματος, μετά την αφαίρεση αφορολόγητου ποσού εκατό (100) ευρώ, με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) για κέρδη μέχρι χίλια (1.000) ευρώ και με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) για κέρδη από χίλια ένα (1.001) ευρώ», αναφέρεται στο νομοσχέδιο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.