Την αντίθεσή του σε αύξηση του φόρου συναλλαγών εκφράζει ο πρόεδρος του ΧΑ
Σημαντικό αντικίνητρο σε όποιο επιθυμεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο δημιουργεί η οποιαδήποτε αύξηση του κόστους λειτουργίας του, τονίζει ο Σπ.Καπράλος. Μια πιθανή αύξηση του φόρου συναλλαγών δημιουργεί τον κίνδυνο να χαθεί η ρευστότητα από την αγορά και εν τέλει να μειωθούν τα έσοδα του κράτους, εξηγεί.
Την αντίθεσή του σε πιθανή αύξηση του φόρου συναλλαγών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος.
Όπως δήλωσε: «Η οποιαδήποτε αύξηση του κόστους λειτουργίας της Ελληνικής Χρηματιστηριακής αγοράς, όπως για παράδειγμα η αύξηση του φόρου συναλλαγών δημιουργεί σε όποιον επιθυμεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, σημαντικό αντικίνητρο, ειδικά στο σημερινό περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται διεθνώς».
«Μια πιθανή λοιπόν αύξηση του φόρου συναλλαγών, δημιουργεί τον κίνδυνο να χαθεί η ρευστότητα από το χρηματιστήριό μας και ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών να διοχετευθεί προς το εξωτερικό, όπου οι επενδυτές θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν τις ίδιες μετοχές, χωρίς την επιβάρυνση του φόρου συναλλαγών» υπογράμμισε ο κ. Καπράλος.
«Αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της αγοράς μας αλλά και εν τέλει μείωση των εσόδων του κράτους» κατέληξε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.