Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Πρώτος στόχος της Λάρισας, πλέον, οι νίκες και όχι το… θέαμα

Πρώτος στόχος της Λάρισας, πλέον, οι νίκες και όχι το… θέαμα

Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην ΑΕΛ, το κυριακάτικο (16:45) παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη στο Αλκαζάρ είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους «βυσσινί», που δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Κάτι που φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες στο «στρατόπεδο» της λαρισινής ομάδας. Χωρίς Γιαννακόπουλο και Αμπουχατζίρα, ετοιμάζονται αλλαγές. Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια. Προχωρούν τα έργα για το νέο γήπεδο.

89

Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην ΑΕΛ, το κυριακάτικο (16:45) παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη στο Αλκαζάρ είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους «βυσσινί», που δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Κάτι που φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες στο «στρατόπεδο» της λαρισινής ομάδας.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κατσιαρού και του Σαλίμ Τουάμα, μετά το τέλος της προπόνησης της Τετάρτης, στις εγκαταστάσεις των Δένδρων.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι με την Ξάνθη. Προερχόμαστε από αρκετά κακό ξεκίνημα, είμαστε πιεσμένοι τόσο εμείς όσο και ο κόσμος.

»Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να βρούμε το σθένος και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, ώστε από το παιχνίδι με τη Skoda να κάνουμε μια νέα αρχή», τόνισε αρχικά ο Έλληνας αριστεροπόδαρος μπακ και χαφ και πρόσθεσε: 

«Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, επιβάλλεται να κερδίσουμε την Κυριακή, για να ανασάνουμε και βαθμολογικά και ψυχολογικά, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

»Δεν πιστεύω ότι η ομάδα έχει μπει σε περιπέτειες. Απλά, για να κρατήσουμε τα στάνταρ των προηγούμενων χρόνων πρέπει να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται το τρίποντο στην αναμέτρηση με την Ξάνθη.

»Η υπομονή είναι απαραίτητη την Κυριακή. Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς κι ένας καλός αντίπαλος, όμως πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Τουάμα: «Σημασία έχει να κερδίσουμε, όχι το καλό ποδόσφαιρο»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια του Ισραηλινού μέσου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως: [Στο ματς με την Ξάνθη δεν έχει σημασία να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Σημασία έχει να κερδίσουμε. Το πώς είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε.

»Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, αφού είναι πολύ σημαντική αναμέτρηση για όλους. Τόσο για εμάς όσο και για ολόκληρη την πόλη και τους οπαδούς της ΑΕΛ.

»Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα γιορτάσουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε όλους τους φίλους της ομάδας, να έρθουν στο Αλκαζάρ.

»Η στήριξή τους είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και πιστεύω ότι στο τέλος θα τους δώσουμε τη χαρά που περιμένουν όσο καιρό».

Δύο προβλήματα για Ουζουνίδη

Επί των αγωνιστικών, τα προβλήματα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη περιορίζονται στις απουσίες των Στέλιου Γιαννακόπουλου και Σιμόν Αμπουχατζίρα. Ο «Stelios» συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πέλμα με αποτέλεσμα να προπονηθεί για άλλη μια μέρα μόνος του και φυσικά δεν υπολογίζεται από τον Εβρίτη τεχνικό για το ματς με τους Θρακιώτες.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον ισραηλινό φορ, που συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, και θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό την μεθεπόμενη αγωνιστική.

Τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα

Στις προπονήσεις της ΑΕΛ θα ενσωματωθούν από την Πέμπτη οι δύο διεθνείς με τις Ελπίδες της Ελλάδας και του Βελγίου, Μιχάλης Μπουκουβάλας και Ναΐμ Ααράμπ, που αμφότεροι έπαιξαν ενενηντάλεπτα.

Με την επιστροφή τους στο πρόγραμμα, λογικά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα ανοίξει τα χαρτιά του και για την ενδεκάδα του αγώνα με την Ξάνθη, όπου αναμένονται ορισμένες αλλαγές.

Στις σκέψεις του τεχνικού της λαρισινής ομάδας είναι να επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Στέλιο Βενετίδη, Ματίας Ιγκλέσιας, που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και τον Τουμέρ Μετίν, που με τις ηγετικές του δυνατότητες μπορεί να προσφέρει πολλά στους «βυσσινί».

Προχωρούν τα έργα για το νέο γήπεδο

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της η λαρισινή ΠΑΕ «συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ.

Η θεμελίωση της ανατολικής πτέρυγας του γηπέδου, διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ημέρες, βρίσκεται πλέον σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, όπως καταδεικνύουν και οι εικόνες από το εργοτάξιο στην περιοχή του Πυρήνα Β της Νεάπολης.

Παράλληλα – η ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής από τη ΓΓΑ των νέων γηπέδων τένις – άναψε το «πράσινο φως» για την άμεση έναρξη των χωματουργικών εργασιών στη δυτική πτέρυγα, στο χώρο, δηλαδή, όπου λειτουργούσαν μέχρι πρότινος τα παλιά γήπεδα του τένις».

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σε περίπου έναν χρόνο το νέο «παλάτι» χωρητικότητας 16.000 θεατών θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει αγώνες της ΑΕΛ.

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια

Εξάλλου, ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης η διάθεση των εισιτηρίων για το κυριακάτικο παιχνίδι από το επίσημο κατάστημα της ομάδας «Vissini Store» (Μανωλάκη 1).

Οι τιμές ανά θύρες είναι ΘΥΡEΣ 1,6,7: 12€, ΘΥΡΑ 10 A+B – COSMOTE: 25€, ΘΥΡΑ 2 – CARGLASS: 35€, ΘΥΡΑ 4 – ΗΛΕΚΤΡΟΡΑΜΑ: 35€ και ΘΥΡΑ 3 VIP: 65€.

Τέλος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, θα παραθέσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ενόψει και του κυριακάτικου αγώνα με την Ξάνθη, την  Πέμπτη στις 13:30, στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου Αλκαζάρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies