Ισχυρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο
Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το 4ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, κατά το οποίο έγιναν περισσότερες από 750 συναντήσεις μεταξύ των 190 fund managers και των 28 εισηγμένων εταιρειών που συμμετείχαν.
Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η 4ο ετήσια παρουσίαση (Roadshow) ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, κατά το οποίο έγιναν περισσότερες από 750 συναντήσεις μεταξύ των 190 fund managers και των 28 εισηγμένων εταιρειών που συμμετείχαν.
Η αξία των κεφαλαίων που διαχειρίζονται οι συγκεκριμένοι fund managers ξεπερνούν τα 2 τρισ. ευρώ.
Στο φετινό roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική αγορά παραμένει αυξημένο και η συμμετοχή τους ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι περισσότερες εταιρίες είχαν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 11 χώρες, συγκεκριμένα από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία.
Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια του δείπνου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των χορηγών του Roadshow, της Alpha Finance, της CA Cheuvreux, της Citi, της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής, της Επενδυτικής Τράπεζας και της Εθνικής Π&Κ Χρηματιστηριακής.
Το «παρών» στο δείπνο έδωσε το σύνολο των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Roadshow, fund managers, καθώς και φορείς της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Στο πλαίσιο του Roadshow, ο πρόεδρος του ΧΑ, Σπύρος Καπράλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, μίλησε μεταξύ άλλων για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, τη συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης μέσω της δημιουργίας του κοινού δείκτη καθώς και την απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
O κ. Καπράλος εγκαινίασε τις εργασίες του συνεδρίου επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε εδώ, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να να προβάλουμε τις δυναμικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προβληθούν στην διεθνή επενδυτική κοινότητα».
Οι 17 εταιρείες από τον FTSE 20 και οι 11 εταιρείες από τον FTSE Liquid Mid, που εκπροσωπούν σχεδόν το 72% της κεφαλαιοποίησης της ελληνικής αγοράς και συμμετείχαν στοRoadshow είναι οι Eθνική Τράπεζα, Eurobank, Αlpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, Coca Cola HBC, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Eλληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Intralot, Τιτάν, Μυτιληναίος, Alapis, Eurobank Properties, Follie Follie, Fourlis, Frigoglass, Lamda Development, Μηχανική, Σαράντης, Σιδενόρ καιΤέρνα Ενεργειακή.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.