Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το επταετές «καλυμμένο» ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το επταετές «καλυμμένο» ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα άνοιξε, την Τρίτη, το βιβλίο προσφορών για την έκδοση επταετούς «καλυμμένου» ομολόγου, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα αυτό τον μήνα ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της τράπεζας. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Deutsche Bank, Unicredit και ΕΤΕ.

27

Η Εθνική Τράπεζα άνοιξε, την Τρίτη, το βιβλίο προσφορών για την έκδοση επταετούς «καλυμμένου» ομολόγου, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα αυτό τον μήνα ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Ανθιμος Θωμόπουλος.

Σύμφωνα με την online υπηρεσία ειδήσεων και ανάλυσης αγορών της Thomson Reuters, IFR Markets, ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Deutsche Bank, η Unicredit και η Εθνική.

H τιμολόγηση αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή των 95 μονάδων βάσης επί των mid-swaps.

Η Εθνική είχε ανακοινώσει την έναρξη προγράμματος εκδόσεων «καλυμμένων» ομολογιών, ύψους έως 10 δισ. ευρώ, το Νοέμβριο του 2008, με το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων να παρέχει την κάλυψη.

Η τράπεζα έχει αντλήσει ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ, τα οποία έχει τοποθετήσει ως repos στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο