Η Νιούκαστλ έβαλε πωλητήριο στον Κολοτσίνι και ο Παναθηναϊκός το σκέφτεται
Παρά τα όσα ειπώθηκαν από στέλεχος του Παναθηναϊκού στον Αγγλικό Τύπο την Τρίτη, ότι οι «πράσινοι» δεν κινούνται για άλλη μεταγραφή και ότι δεν τους ενδιαφέρει η περίπτωση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, εντούτοις οι ιθύνοντες του «ριφυλλιού» εντείνουν τις αναζητήσεις τους για την απόκτηση ενός πρωτοκλασσάτου στόπερ, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του Αργεντίνου διεθνούς αμυντικού της Νιούκαστλ, η οποία έθεσε τιμή εκκίνησης τα 3,5 εκατ. ευρώ.
Παρά τα όσα ειπώθηκαν από στέλεχος του Παναθηναϊκού στον Αγγλικό Τύπο την Τρίτη, ότι οι «πράσινοι» δεν κινούνται για άλλη μεταγραφή και ότι δεν τους ενδιαφέρει η περίπτωση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, εντούτοις οι ιθύνοντες του «ριφυλλιού» εντείνουν τις αναζητήσεις τους για την απόκτηση ενός πρωτοκλασσάτου στόπερ, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του Αργεντίνου διεθνούς αμυντικού της Νιούκαστλ.
Οι «ανθρακωρύχοι» επιβεβαίωσαν ότι ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός είναι στην λίστα με τους ύπο παραχώρηση παίκτες και όρισαν σαν τιμή εκκίνησης για την πώληση του Κολοτσίνι το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, που ναι μεν φαίνεται κάπως υψηλό για τα δεδομένα της εποχής, ωστόσο, όχι και απαγορευτικό.
Το κασέ του παίκτη είναι γύρω στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως και ενδεχομένως αν οι «πράσινοι» το αποφασίσουν, μπορούν να τον κάνουν δικό τους.
Στα υπόψη και ο Ντίαζ
Στον Παναθηναϊκό, βέβαια, κοιτάζουν και άλλες 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για το κέντρο της άμυνάς τους. Μια από αυτές είναι και εκείνη του Ντάνιελ Ντίαζ της Χετάφε. Ο 30χρονος διεθνής αργεντίνος αγωνίζεται στον Ισπανικό σύλλογο από το 2007 (63 συμμετοχές, 1 γκολ).
Τα δύο προηγούμενα χρόνια φορούσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς (67 συμμετοχές, 7 γκολ), ενώ προηγουμένως είχε παίξει σε Κολόν, Κρουζ Αζούλ και Ροζάριο Σεντράλ.
Οπως και να έχει, στον Παναθηναϊκό αναμένεται να κάνουν την τελική τους κίνηση για την απόκτηση του αμυντικού, όταν και εφόσον προχωρήσουν οι πωλήσεις των υπό παραχώρηση παικτών του (Μάντζιος, Κλέιτον, Τζιόλη, Μάτος) και μπουν λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ…
Και στο βάθος… Γιούρκας
Παράλληλα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να παίξει τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Από το περιβάλλον του διεθνούς δεξιού μπακ προκύπτει πως ο Γιούρκας δεν έχει κλείσει την πόρτα στους «πράσινους» και εφόσον δεν βρει την πρόταση που ψάχνει στο εξωτερικό, τότε δεν αποκλείεται να διαβεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του τις πύλες της Παιανίας.
Από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όσες φορές προέκυψε σενάριο για τον γιαννιώτη μπακ διαψεύστηκε, αν και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτε όσο περνάει ο καιρός και ο παίκτης δεν κλείνει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.
Ραντεβού για «Σάλπι»
Στο μεταξύ, με αφορμή την κάθοδο του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα για το φιλικό αγώνα το απόγευμα της Τετάρτης (12/8) με τον Ατρόμητο, το στέλεχος της ηπειρωτικής ΠΑΕ και παράλληλα ατζέντης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής θα συναντηθεί με τον football manager του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του βραχύσωμου επιθετικού.
Οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια αύξηση 100.000€ ετησίως συν κάποια μπόνους στον μακεδόνα φορ και απομένει να δούμε αν θα την αποδεχθεί η πλευρά του παίκτη, αν και το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει στο ραντεβού της Τετάρτης, αφού θα πρέπει να είναι «παρών» και ο παίκτης, που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται με την Εθνική στην Πολωνία.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 80-72 τον Ερυθρό Αστέρα και θα παίξει σε μία… ζαριά απέναντι στη Μονακό την Παρασκευή (24/4) για την πρόκριση στα playoffs. Σε μεγάλη μέρα βρέθηκαν Πάντερ και Κλάιμπερν που είχαν 22 πόντους έκαστος.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και περιμένει τον 8ο των πλέι ιν, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ως 7ος τη Βαλένθια στα πλέι οφ. Δείτε πως μπορούν να συναντηθούν οι «αιώνιοι».