Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Μέσω πέναλτι κατέκτησε η Τσέλσι το Community Shield

Μέσω πέναλτι κατέκτησε η Τσέλσι το Community Shield

Ατυπη ρεβάνς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ήττα της στα πέναλτι στον τελικό του Champions League το 2008 πήρε η Τσέλσι, νικώντας με ανάλογο τρόπο (4-1 στα πέναλτι και ήρωα τον Τσεχ) τους «κόκκινους διαβόλους» την Κυριακή στο «Γουέμπλεϊ» και κατακτώντας το Community Shield.
- Ο Μόγιες διάδοχος του σερ Αλεξ;

66

Ατυπη ρεβάνς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ήττα της στα πέναλτι στον τελικό του Champions League το 2008 πήρε η Τσέλσι, νικώντας με ανάλογο τρόπο (4-1 στα πέναλτι) τους «κόκκινους διαβόλους» την Κυριακή στο «Γουέμπλεϊ» και κατακτώντας το Community Shield.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Νάνι στο 11 και έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, οι «μπλε» του Κάρλο Αντσελότι παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι και ισοφάρισαν στο 52 με κεφαλιά του Ρικάρντο Καρβάλιο.

Στο 70ό λεπτό, οι «κόκκινοι διάβολοι» ζήτησαν φάουλ του Μπάλακ στον Εβρά, ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Φρανκ Λάμπαρντ «έγραψε» το 2-1.

Στο 91, ο Γουέιν Ρούνι εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ράιαν Γκιγκς και ισοφάρισε, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις του Γκιγκς και του Εβρά, χαρίζοντας στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Φέργκιουσον: «Φταίει ο διαιτητής»

Τον διαιτητή της αναμέτρησης χαρακτήρισε ως υπαίτιο για την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός μίλησε για το δεύτερο γκολ των «μπλε» που πέτυχε ο Φρανκ Λάμπαρντ, υποστηρίζοντας πως ο διαιτητής όφειλε να είχε υποδείξει φάουλ στην αρχή της φάσης αυτής και όχι να συνεχίσει το παιχνίδι.

«Ο διαιτητής σίγουρα το είδε. Ήταν μπροστά στη φάση και έπρεπε να είχε σφυρίξει. Ήταν πάνω στην ευθεία με τη φάση και έπρεπε να είχε σταματήσει το ματς, όπως έκανε και νωρίτερα σε παρόμοιες φάσεις. Είμαι απογοητευμένος και πιστεύω ότι αυτός ευθύνεται για την ήττα» ήταν τα λόγια του Φέργκιουσον μετά τη λήξη του αγώνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies