Κυρώσεις για τα υψηλά μπόνους των τραπεζών εισηγείται η Κομισιόν
Το δρόμο για «καμπάνες» στις τράπεζες με αφορμή τα παχυλά μπόνους των «golden boys» ανοίγει νομοσχέδιο της Κομισιόν, το οποίο δίνει στις ρυθμιστικές αρχές τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στις τράπεζες της ΕΕ, οι οποίες με την πολιτική των αμοιβών που ακολουθούν ενθαρρύνουν την υπερβολική ανάληψη ρίσκου.
Το δρόμο για «καμπάνες» στις τράπεζες με αφορμή τα παχυλά μπόνους των «golden boys» ανοίγει νομοσχέδιο της Κομισιόν, το οποίο δίνει στις ρυθμιστικές αρχές τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στις τράπεζες της ΕΕ, οι οποίες με την πολιτική των αμοιβών που ακολουθούν ενθαρρύνουν την υπερβολική ανάληψη ρίσκου.
Παράλληλα, οι τράπεζες στην ΕΕ θα οφείλουν στο μέλλον να μπορούν να αποδεικνύουν ότι κατανοούν τους κινδύνους που διατρέχουν όταν κάνουν επενδύσεις.
Η εισήγηση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ΕΕ για την αναβάθμιση των τραπεζικών και επενδυτικών κανόνων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ δεν θα ξαναζήσει μια οικονομική κρίση όπως η σημερινή, που είναι η χειρότερη από τη δεκαετία του 30.
Η Κομισιόν καθιστά αυστηρότερους τους κανονισμούς της ΕΕ σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών μετά τα «παθήματα» της διεθνούς οικονομικής κρίσης, και απαιτεί από τις τράπεζες να βελτιωθούν όσον αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για συμμετοχές σε τιτλοποιημένα προϊόντα.
Το νομοσχέδιο -το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και τις κυβερνήσεις της ΕΕ για να καταστεί νόμος- προβλέπει επίσης αυστηρότερες απαιτήσεις όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, μεταδίδει σχετικά το Reuters.
Σύμφωνα με αναλυτές, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος τον περυσινό Οκτώβριο, η οποία έπληξε μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης και προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση σε 60 χρόνια, προκλήθηκε εν μέρει από την ανικανότητα των τραπεζών να υπολογίσουν πόσο επικίνδυνες ήταν ορισμένες από τις επενδύσεις τους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας