Αμετάβλητο στο 1% αναμένεται να παραμείνει το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ παράλληλα αναμένεται να πει ότι διαβλέπει αμυδρές ενδείξεις οικονομικής ανάπτυξης και να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο αγοράς ομολόγων, ύψους 60 δισ. ευρώ.
Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ παράλληλα αναμένεται να πει ότι διαβλέπει αμυδρές ενδείξεις οικονομικής ανάπτυξης και να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο αγοράς ομολόγων, ύψους 60 δισ. ευρώ.
Από τους 82 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι 81 προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα αφήσει το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο στο 1%, ενώ το ΔΣ της ετρωτράπεζας πιθανόν θα επαναλάβει ότι τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια είναι στα κατάλληλα επίπεδα χαμηλό.
«Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν τα επιτόκια και δεν περιμένω άλλα μη συμβατικά μέτρα» είπε οικονομολόγος της Citi, που προβλέπει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, ακόμα και μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010.
«Δεν νομίζω ότι θα κλείσουν την πόρτα σε μελλοντικές κινήσεις, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι άλλο εκτός και αν σημειωθεί μια ακόμα σοβαρή οικονομική ύφεση» συμπλήρωσε.
Τα μέλη της ΕΚΤ συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο αυτό το μήνα αντί στη Φρανκφούρτη. Η συνεδρίαση είναι μία από τις δύο που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η ΕΚΤ σε διάφορες πρωτεύουσες της ευρωζώνης. Η απόφαση για τα επιτόκια θα ανακοινωθεί στις 14:45 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Ζαν-Κλοντ Τρισέ θα ακολουθήσει στις 15:30.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας