Κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α τρίμηνο η Aegean Airlines
Βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων παρουσιάζει το α τρίμηνο η Aegean. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ από ζημιές ύψους 4,4 εκατ. ευρώ το α τρίμηνο του 2008. Στην πτώση των τιμών πετρελαίου, στις ωφέλειες από την ανανέωση του στόλου και στη μείωση του κόστους διανομής, αποδίδει η εταιρεία την άνοδο της κερδοφορίας.
Θετικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean Airlines για το πρώτο τρίμηνο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση στον κύκλο εργασιών και βελτίωση της κερδοφορίας. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ από ζημιές ύψους 4,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, το πρώτο τρίμηνο του 2009 τα έσοδα ανήλθαν στα 111,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13%.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν στα 2,7 εκατ. ευρώ, από ζημίες ύψους 4,9 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,4 εκατ. ευρώ, βελτιωμένα σε σχέση με ζημιές ύψους 5,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με την εταιρία, οι κυριότεροι παράγοντες που συνετέλεσαν στη βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας του πρώτου τριμήνου ήταν η πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι ωφέλειες από την ανανέωση του στόλου στους τομείς των εξόδων συντήρησης και κατανάλωσης καυσίμων και τέλος η περαιτέρω μείωση του κόστους διανομής.
Σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση, η Aegean μετέφερε 1,2 εκατομμύρια επιβάτες το πρώτο τρίμηνο του 2009, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 9%.
Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εσωτερικού η Aegean μετέφερε 731.000 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2008 ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 20%, μεταφέροντας 427.000 επιβάτες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας