Η Ford κατέγραψε ζημιές 1,4 δισ. στο πρώτο τρίμηνο αλλά δεν θα χρειαστεί νέα ενίσχυση
Ζημιές που έφτασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, αλλά παρά τις μεγάλες απώλειες δηλώνει ότι δεν θα χρειαστεί νέα ενίσχυση από την αμερικανική κυβέρνηση. Οι απώλειες ήταν μικρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
95
Ζημιές που έφτασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η αυτοκινητοβιομηχανία Ford, αλλά παρά τις μεγάλες απώλειες δηλώνει ότι δεν θα χρειαστεί νέα ενίσχυση από την αμερικανική κυβέρνηση.
Στο αντίστοιχο διάστημα του 2008 η Ford είχε κέρδη 70 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 είχε ζημιές 5,9 δισ. δολαρίων.
Οι απώλειες ήταν μικρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών προκαλώντας άνοδο στη τιμή της μετοχής.
Πάντως τα έσοδα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008 υποχώρησαν κατά 37% (από 39,2 στα 24,8 δισ.) και οι πωλήσεις κατά 43%.
Το λειτουργικό κόστος περιορίστηκε κατά 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πιθανόν, δηλώνει η εταιρεία, ότι θα ξεπεράσει το στόχο των 4 δισ. για αυτό το χρόνο.
Επιπλέον η Ford δηλώνει ότι το 2009 δεν θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ότι θα περιορίσει την εξάρτησή της από το διαθέσιμο ρευστό της. Πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει να ζητήσει ενίσχυση το 2010.
Η Ford δηλώνει ακόμη ότι ίσως καταφέρει να έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό ή να έχει προ φόρων κέρδη το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442