Το… βάπτισμα του πυρός σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίρνει ο Δεμελίδης
Στη μάχη του Β γκρουπ των 85 κιλών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, ρίχνεται την Πέμπτη στις 2μ.μ ο Λευτέρης Δεμελίδης. «Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια διοργάνωση και αυτό είναι το σημαντικό» τονίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βαλέριος Λεωνίδης.
Στη μάχη του Β γκρουπ των 85 κιλών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι, ρίχνεται την Πέμπτη στις 2μ.μ ο Λευτέρης Δεμελίδης.
Ο 22χρονος αρσιβαρίστας, που θα ντεμπουτάρει σε τέτοιου επιπέδου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση προερχόμενος από τα τρία ασημένια μετάλλια στο Πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε πριν δύο εβδομάδες, σηκώνοντας στο σύνολο 327 κιλά (147 αρασέ και 180 στο ζετέ).
«Δεν έχω άγχος. Δεν κυνηγάω κάτι, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα είμαι ευχαριστημένος με 150 κιλά στο αρασέ και 180 στο ζετέ. Προσπαθώ κάθε φορά να κερδίζω τον εαυτό μου. Ο δικός μου στόχος είναι το Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών, που θα γίνει Σεπτέμβρη- Οκτώβρη» ήταν τα λόγια του νεαρού αθλητή.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βαλέριος Λεωνίδης σχολίασε:
«Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια διοργάνωση και αυτό είναι το σημαντικό. Όπως όλα τα παιδιά έτσι και αυτός θα αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες. Είναι μια ευκαιρία για όλους να δείξουν χαρακτήρα σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Η διοργάνωση είναι καλή. Δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα και δεν έχουμε κάποιο παράπονο προς το παρόν».
Την Τετάρτη έφτασε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας το δεύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής, αποτελεούμενο από τους Νίκο Κουρτίδη, Τάσο Τριανταφύλλου, Κώστα Γκαρίπη, Γρηγόρη Σατζιάν, Λευτέρη Δεμελίδη, Βικτωρία Μαυρίδου και Ευτυχία Ανανιάδου και με τη συνοδεία των Αλέξανδρου Πολιτίδη και Κωνσταντίνου Καραποστόλη.
Η διοργάνωση διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Ιοάν Κουνστ Τσερμανέσκου της πρωτεύουσας της Ρουμανίας, που έχει χωρητικότητα 8.000 θεατών και χτίστηκε το 1974 βρίσκεται στην «καρδιά» ενός πελώριου πάρκου. Αν και οι αγώνες ξεκίνησαν στις 4 Απριλίου, εντούτοις η κυρίως φάση του αρχίζει από την Πέμπτη με τις σημαντικές και πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες.
Από ελληνικής πλευράς ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές, αυτές των Χαρίκλεια Καστρίτση και Κωνσταντίνα Λάπου στα 58 κιλά γυναικών, καταλαμβάνοντας την 8η και 9η θέση, αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές κατηγορίες μεταδίδονται ζωνταντά από το EUROSPORT.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.