Το προφίλ της Σεντ Ετιέν, αντιπάλου του Ολυμπιακού
Η Σεντ Ετιέν είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Γαλλίας και έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα (10). Το γήπεδο της είναι το «Ζοφρουά Γκισάρ», χωράει 35.000 θεατές και είναι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» των της γαλλικής ομάδας.
Η Σεντ Ετιέν είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Γαλλίας και έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα (10). Το γήπεδο της είναι το «Ζοφρουά Γκισάρ», χωράει 35.000 θεατές και είναι ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» των της γαλλικής ομάδας.
Στο παρελθόν, τη φανέλα της έχουν φορέσει μεταξύ άλλων οι Μισέλ Πλατινί και Λοράν Μπλαν, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην 17η θέση της Ligue 1 και αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να κινδυνέψει με υποβιβασμό.
Πορεία Πέρασε στους ομίλους του UEFA επικρατώντας της Χάποελ Τελ Αβίβ και στα δύο ματς του πρώτου γύρου, με το ίδιο σκορ (2-1). Κληρώθηκε στον 7ο όμιλο και κατέκτησε την πρώτη θέση, μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.
Προπονητής Εχοντας δουλέψει σε Σοσό και Λιόν, ο Αλέν Περέν, είναι σίγουρα ένας έμπειρος προπονητής που ξέρει πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα. Το 2005 είχε αντικαταστήσει τον Βέλιμιρ Ζάετς στη θέση του τεχνικού διευθυντή της Πόρτμουθ αλλά δεν έκατσε για πολύ. Με την Λιόν την περίοδο 2007/08 κατέκτησε το νταμπλ και αμέσως μετά παραιτήθηκε από τον πάγκο της ομάδας. Πολλοί πίστεψαν οτι αυτό έγινε για να αναλάβει την Εθνική Γαλλίας, αλλά ο Ραϊμόντ Ντομενέκ τελικά κράτησε τη θέση του και ο Περέν κατάληξε στη Σεντ Ετιέν.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.