Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εξασφαλήσει την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου UEFA καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Μέταλιστ στο Χάρκοβο με γκολ του Έντμαρ στο 87. Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν πολύ καλά στον κακό αγωνιστικό χώρο, αλλά αποδείχθηκαν άτυχοι στη φάση του γκολ. Κάκωση και βαρύ διάστρεμμα η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Τοροσίδη.
Η Μέταλιστ πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης όπως και η Γαλατάσαραϊ, η οποία επικράτησε 1-0 της Χέρτα στο Βερολίνο. Ετσι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Γερμανική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης», επιδιώκοντας τη νίκη ή την ισοπαλία.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Μπενφίκα (αν ο Ολυμπιακός αναδειχτεί ισόπαλος και η Μπενφίκα νικήσει τη Μέταλιστ), οι πρωταθλητές Ελλάδας πάλι προκρίνονται, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.
Για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός σε περίπτωση ισοπαλίας με την Χέρτα, θα πρέπει η Μπενφίκα να κερδίσει 8 ή περισσότερα γκολ διαφορά την… αδιάφορη πλέον βαθμολογικά, Μέταλιστ.
Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τβέντε πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA από τον πρώτο όμιλο, Μέταλιστ και Γαλατασαράι από τον δεύτερο, η Σταντάρ Λιέγης και η Σεβίλη από τον τρίτο και η Ουντινέζε με την Τότεναμ από τον τέταρτο όμιλο.
5η ημέρα (18/12) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Χέρτα Βερ. Μπενφίκα-Μέταλιστ Χάρκιβ Ρεπό: Γαλατάσαραϊ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» η Σίτι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Πρώτα ο Ελάνο με μακρινό σουτ στο 4 προσπάθησε να νικήσει τον Λαντρό. Στη συνέχεια και κατά σειρά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, οι Ζο, Ζαμπαλέτα και Κομπανί είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά ο Λαντρό τους είπε «όχι».
Στην επανάληψη, οι Παρί Σεν Ζερμέν ήταν καλύτερη, είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Δύο φορές ο Λουιντουλά, πρώτα στο 57 και στη συνέχεια στο 63 προσπάθησε να νικήσει τον Χαρτ αλλά δεν τα κατάφερε. Ετσι έμεινε το 0-0 με τη Σίτι να σφραγίζει την πρόκριση και την Παρί να μένει πολύ πίσω στην κούρσα.
Η Τβέντε υποδέχθηκε την Σάλκε και άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γουίλερτ. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 55 ο Πέρεζ έκανε το 2-0 φάνηκε να κλειδώνουν οι τρεις βαθμοί της νίκης. Η Σάλκε κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 77 με τον Ασαμόα.
5η ημέρα (18/12) Παρί Σ.Ζ.-Τβέντε Ρασίνγκ Σανταντέρ-Μάντσεστερ Σίτι Ρεπό: Σάλκε
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Σταντάρ Λιέγης, προηγήθηκε απέναντι στην Σαμπντόρια στο 23 όταν ο Ντε Καμάργκο έκανε το 1-0 με όμορφο σουτ. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Αντόνιο Κασάνο, ο Ονιέγου πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Σταντάρ στο 35 δίνοντας της σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Τους τρεις βαθμούς της νίκης, κλείδωσε ο Γιοβάνοβιτς, δύο λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κάνοντας το τελικό 3-0.
Η Σεβίλη δυσκολεύτευτηκε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Παρτιζάν και τα κατάφερε μόνο με πέναλτι του Λουίς Φαμπιάνο στο 32. Στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ρενάτο έκανε το 2-0 και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του. Το 3-0 έγινε στο 73 με τον Λουίς Φαμπιάνο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
5η ημέρα (18/12) Σαμπντόρια-Σεβίλη Στουτγκάρδη-Σταντάρ Λιέγης Ρεπό: Παρτιζάν Βελ.
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σε ένα ματς που επισκιάστηκε από το σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου, ο οποίος έπεσε από το πάνω διάζωμα του «Φρίουλι» και από επεισόδια έξω από το γήπεδο, η Ουντινέζε πήρε τη νίκη 2-1 απέναντι στην Ντιμαμό Ζάγκρεμπ. Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα άνοιξε το σκορ στο 5 και ο Ομπόντο στο 79 διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν να μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιγκόρ Μπίσκαν. Ετσι η Ουντινέζε έκανε το 3Χ3 και είναι στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση.
Η Ναϊμέγκεν πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Σπαρτάκ Μόσχας με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι της Σπαρτάκ ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 2 ο Κοβαλτσιούκ έκανε το 1-0, αλλά μέσα σε τρία λεπτά, πρώτα στο 84 με τον Φαν Μπέουκερινγκ και στη συνέχεια στο 87 με τον Σένε, οι Ολλανδοί έκαναν το 2-1 και πήραν τη νίκη.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.