Στο επίπεδο των 130 δισ. ευρώ το πακέτο στήριξης για την ΕΕ, επιβεβαιώνει ο Μπαρόζο
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανακοίνωσε ότι το συνολικό ποσό του σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα είναι κάτω από το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ. Το ποσό ανέρχεται στα 130 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το συνολικό ποσό του σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης που πρόκειται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα είναι κάτω από το 1% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θα υποβάλουμε προτάσεις την Τετάρτη, όμως σίγουρα δεν θα είναι κάτω από τον αριθμό αυτό» είπε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό SIC.
«Δεν θέλω ακόμη να αναφέρω συγκεκριμένο αριθμό, διότι εργαζόμαστε ακόμη για την προετοιμασία αυτού του πακέτου μέτρων» πρόσθεσε.
Την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Μίχαελ Γκλος, είχε δηλώσει ότι το σχέδιο θα είναι ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 1% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους της ΕΕ.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνέστησε σε όσες χώρες έχουν το περιθώριο να τονώσουν τη ζήτηση και τις επενδύσεις μέσω των δαπανών και των δημοσίων επενδύσεων και αυτό θα πράξουμε» εξήγησε ο Μπαρόζο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας