Μείωση 84% στα κέρδη τρίτου τριμήνου της Societe Generale
Πτώση 83,7% κατέγραψε, στο τρίτο τρίμηνο φέτος, η κερδοφορία της Societe Generale -η οποία ελέγχει στη χώρα μας την Γενική Τράπεζα, αλλά η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα δηλώνει αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Πτώση 83,7% κατέγραψε, στο τρίτο τρίμηνο φέτος, η κερδοφορία της Societe Generale -η οποία ελέγχει στη χώρα μας την Γενική Τράπεζα, αλλά η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα δηλώνει αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 183 εκατ. ευρώ, από 1,12 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2007, δεχόμενα πλήγμα από ζημίες ύψους 244 εκατ. ευρώ στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και της τραπεζικής μεγάλων επιχειρήσεων.
Οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη 581 εκατ. ευρώ.
Η γαλλική τράπεζα προχώρησε, το τρίτο τρίμηνο φέτος, σε διαγραφές 1,4 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ζημιών 447 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers και ζημιών 453 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με αμερικανικές εταιρείες ασφάλισης ομολόγων.
Η SocGen είναι η πρώτη γαλλική τράπεζα που ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, με την BNP Paribas να ανακοινώνει αποτελέσματα στις 5 Νοεμβρίου και την Credit Agricole στις 13 Νοεμβρίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας