Η Εθνική μας ομάδα ξεκινά την προσπάθειά της για πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 με εκτός έδρας νίκη επί του Λουξεμβούργου «Ζοσί Μπαρτέλ» με 3-0 στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου με γκολ των Τοροσίδη, Γκέκα και Χαριστέα.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς κι ένα… τείχος στα μετόπισθεν, προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.
Έτσι, οι Έλληνες παίκτες «υποχρεώθηκαν» να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο οι άξιες αναφοράς στο πρώτο τέταρτο φάσεις είναι η κεφαλιά του Κυργιάκου από το φάουλ του Καραγκούνη στο 5, η οποία έστειλε την μπάλα άουτ, και η σέντρα του Σεϊταρίδη στο 14, όπου ο Ζουμπέρ απέκρουσε ασταθώς, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.
Στο 20 ο Σεϊταρίδης έκανε νέο γύρισμα από δεξιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία και έφυγε άουτ.
Τελικά η εθνική «άνοιξε το σκορ» στο 35, όταν ο Χαριστέας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λουξεμβούργου.
Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ κατάφεραν να αποκτήσουν διαφορά δύο τερμάτων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λυμπερόπουλος κέρδισε μια κόντρα στη μεσαία γραμμή και ο Γκέκας έφυγε μόνος του, πέρασε και τον Ζουμπέρ και «έγραψε» το 0-2.
Με την υπόθεση-νίκη να έχει ξεκαθαρίσει, το β ημίχρονο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Λυμπερόπουλος «άγγιξε» το 3-0 στο 65, ωστόσο το σουτ του έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ζουμπέρ. Αυτό επετεύχθη τελικά στο 76, όταν ο Γκέκας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χαριστέας.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.