Ο «κεραυνός» του Ταϊντέρ χάρισε στη Ξάνθη στο «διπλό» στη Νέα Σμύρνη
Με μία... βολίδα του Ταϊντέρ στο 14 από τη μέση του γηπέδου, η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου, πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη στις τέσσερις τελευταίες της επισκέψεις στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκσπούρνινγκ που είχε... κατεβάζει τα ρολά.
Με μία… βολίδα του Ταϊντέρ στο 14 από τη μέση του γηπέδου, η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου, πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη στις τέσσερις τελευταίες της επισκέψεις στη Νέα Σμύρνη για το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκσπούρνινγκ που είχε… κατεβάζει τα ρολά.
Από την άλλη, η Ξάνθη περιορίστηκε σε καθαρά αμυντικό ρόλο από τη στιγμή που πέτυχε το γκολ, ενώ χαρακτηριστικό ήταν ότι οι θρακιώτες είχαν μόλις τρία σουτ, γεγονός που δεν τους εμπόδισε ωστόσο να καρατήσουν τη νίκη.
Για παράδειγμα, ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 11 όταν ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε τα σουτ των Μπάρκογλου και Χούτου από το ύψος της μικρής περιοχής.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα «τιμώρησε» τους Νεοσμυρνιώτες. Λίγα μέτρα πριν περάσει τη μεσαία γραμμή, ο Τυνήσιος Ταϊντέρ είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, Κρέσιτς (φέρει ακέραια ευθύνη), και με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στη Ξάνθη (0-1).
Το γκολ «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που είχαν ξεκινήσει καλύτερα και πίεζαν τη Ξάνθη. Μέχρι το 32 οι «κυανέρυθροι» ήταν νευρικοί στις μεταβιβάσεις τους και δεν μπορούσαν να… βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο.
Από το λεπτό εκείνο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και στο 32 πέτυχαν γκολ με τον Μπάρκογλου, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ (οριακή φάση).
Στο 35 το φάουλ που εκτέλεσε ο Χούτος η μπάλα βρήκε στο τείχος και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ σε κόρνερ.
Η πρώτη αξιόλογη φάση του β μέρους ανήκε στη Ξάνθη. Στο 53 ο Αγκάλι έδωσε στον Γκρζέλακ και το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν άμεση κι ένα λεπτό αργότερα ο Χούτος, αντί να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στην άδεια εστία, λειτούργησε σαν αμυντικός και την απομάκρυνε!
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Ξάνθη να ελέγχει το ματς, παρά την εδαφική υπεροχή του Πανιωνίου. Στο 70 το σουτ του Κοιλιάρα απέκρουσε με γροθιές ο Γκσπούρνινγκ. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης είχε εκπληκτική επέμβαση σε «βολίδα» του Κουμορτζί από το ύψος της μεγάλης περιοχής (85).
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.