Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ακριβότερα από το πλαφόν η βενζίνη, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πρατηριούχων

Ακριβότερα από το πλαφόν η βενζίνη, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πρατηριούχων

Ακόμη και εντός της Αθήνας η αμόλυβδη πωλείται σε τιμές πάνω από το πλαφόν που όρισε το υπουργείο Ανάπτυξης για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ πολλοί βενζινοπώλες στην περιφέρεια απειλούν ακόμα και με κλείσιμο των πρατηρίων τους. Συνάντηση Φώλια - Ζησιμόπουλου για το καρτέλ στα καύσιμα.

27

Ακόμη και εντός της Αθήνας η αμόλυβδη πωλείται σε τιμές πάνω από το πλαφόν που όρισε το υπουργείο Ανάπτυξης για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ πολλοί βενζινοπώλες στην περιφέρεια απειλούν ακόμα και με κλείσιμο των πρατηρίων τους.

Σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπ.Ζησιμόπουλο, προκειμένου να δει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής για το καρτέλ στα καύσιμα.

Οκ. Φώλιας θα ενημερωθεί επίσης για τα συμπεράσματα της διαβούλευσης με παράγοντες της αγοράς, στη βάση του πορίσματος που συνέταξε η Επιτροπή για την αγορά των καυσίμων.

Από το υπουργείο Ανάπτυξηςλένε ότι σύντομα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στην αγορά διύλισης και χονδρικής εμπορίας των καυσίμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδαςΤα Νέα, η αμόλυβδη σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας η αμόλυβδη επωλείτο τη Δευτέραέως και 1,279 ευρώ, τέσσερα λεπτά ακριβότερα και από τη νέα ανώτατη τιμή (για τα νησιά) που ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σε νησιά των Κυκλάδων, τη Λέσβο, τους νομούς της Κρήτης -εκτός από τον Νομό Λασιθίου- και σε άλλες περιοχές η πλειονότητα των πρατηρίων, παρά την ανακοίνωση των ανώτατων τιμών πώλησης από την περασμένη Πέμπτη, συνεχίζει να πουλά τα καύσιμα ακριβότερα, φτάνοντας την αμόλυβδη ακόμη και στα 1,39ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη ξεπερνούσε τα 1,3 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό τα 1,39 ευρώ, στην Ανάφη τα 1,35 ευρώ, στη Χίο τα 1,328 ευρώ, στη Μήλο, τη Νάξο και την Τήνο τα 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ στη Σίφνο τα 1,302, στα Κουφονήσια τα 1,32, στη Λέσβο τα 1,290 και στη Λευκάδα τα 1,275 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται ότι στα Χανιά οι πρατηριούχοι θα βάλουν λουκέτο στα βενζινάδικα την Τετάρτη, όπως είπαν την Τρίτη σε συνάντηση που είχαν με τονγγ του υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκιαδά. Λουκέτο θα βάλουν ακόμα οι πρατηριούχοι σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο