Συγκρατημένα τα κέρδη στις χρηματιστηριακές αγορές στο άνοιγμα της εβδομάδας
Με κέρδη αν και σχετικά συγκρατημένα έκλεισαν οι δείκτες στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης την Δευτέρα, πρώτη ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας. Στο +0,66% βρέθηκε ο Dow Jones, με θετικές επιδόσεις αλλά κάτω από 1% οι αγορές στην Ευρώπη.
Με κέρδη αν και σχετικά συγκρατημένα έκλεισαν οι δείκτες στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης την Δευτέρα, πρώτη ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας.
Μικρή άνοδο κατά 0,37% στο επίπεδο των 11.777,71 μονάδων είχε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη. Κέρδη κατά 0,66% είχε και ο δείκτης-βαρόμετρο Standard and Poors 500 που έκλεισε πάνω από το όριο των 1.300 μονάδων και συγκεκριμένα στις 1.304.88 μονάδες.
Ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 1,05% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.439,41 μονάδες.
Αυξημένος κατά 0,94% ήταν ο FTSE 100 στο Λονδίνο και βρέθηκε στις 5.541,80 μονάδες. Στις 6.609,63 μονάδες έκλεισε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη μετά από άνοδο κατά 0,72%.
Στο Παρίσι, ο CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,79% και διαμορφώθηκε στις 4.527,80 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκε ο SMI στη Ζυρίχη που κέρδισε 1,03% μέχρι τις 7.337,73 μονάδες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.