Δριμεία επίθεση εξαπολύουν οι έμποροι στην κυβέρνηση για σχέδια περί νέας φορολόγησης
Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τα σχέδια περί νέας φορολόγησης των εμπόρων. «Είναι πολύ εύκολο να θέτουμε αριθμούς-στόχους ως απόλυτοι μονάρχες και στο παρά πέντε να κατασκευάζουμε νέα απαιτούμενα μέτρα πολιτικής», κατηγορώντας τις ΜμΕ που πραγματικά «υποφέρουν» το τελευταίο διάστημα ως «φοροφυγάδες», τονίζει.
Την αγανάκτησή του εκφράζει μετά τη ΓΣΕΒΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τα σχέδια περί νέας φορολόγησης των εμπόρων.
«Είναι πάρα πολύ βολικό να στεκόμαστε πίσω από τους αριθμούς και να παραθέτουμε νούμερα για να έχουμε μια εύκολη δικαιολογία για μέτρα πολιτικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) με αφορμή δημοσιεύσεις στον Τύπο περί νέων φόρων με στόχο την κάλυψη των αναγκών του προϋπολογισμού.
«Είναι πολύ εύκολο να θέτουμε αριθμούς-στόχους ως απόλυτοι μονάρχες και στο παρά πέντε να κατασκευάζουμε νέα απαιτούμενα μέτρα πολιτικής για να επιτύχουμε το νούμερο-στόχο δείχνοντας και πάλι, για μια φορά ακόμη, τους πολλούς μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και εμπόρους, οι οποίοι δεν πλήττονται από τη διεθνή κρίση, δεν πλήττονται από το πετρέλαιο, δεν πλήττονται από τα κάθε επιλογής χαράτσια, αλλά, αντί να προσπαθούν να επιβιώσουν στο περιβάλλον αυτό, έχουν συλλήβδην αποδυθεί στο σπορ της αποψίλωσης των δημοσίων εσόδων» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΣΑ.
»Μήπως ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, διακρίνει απέναντί της ένα μαθητευόμενο Γουλιέλμο Τέλο;» διερωτάται ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.