Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Εθνικής για τις επικουρικές συντάξεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Εθνικής για τις επικουρικές συντάξεις

Με κεντρικό σύνθημα «να πληρωθούν οι συντάξεις» οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕτΕ. Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν 12.000 συνταξιούχοι.

27

Με κεντρικό σύνθημα «να πληρωθούν οι συντάξεις» οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕτΕ, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει στις τράπεζες της Αττικής ο σύλλογος υπαλλήλων της τράπεζας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη μη πίστωση της επικουρικής σύνταξης του Αυγούστου (προκαταβάλλεται), λόγω της μη επάρκειας διαθεσίμων πόρων από τη λειτουργία του νέου ταμείου ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων (ΙΚΑ – ΕΤΑΤ), το οποίο άρχισε να λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή,με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Το πρόβλημα αφορά σε 12.000 συνταξιούχους των οποίων το επικουρικό ταμείο παρουσιάζει ταμειακό πρόβλημα.

Κατά τη συγκέντρωση των συνταξιούχων οι πρόεδροι της ΟΤΟΕ, των εργαζομένων στις ΕτΕ και των συνταξιούχων Σταύρος Κούκος, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Αλέξανδρος Τσούλης αντίστοιχα, στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόνισαν ότι πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η ταμειακή ρευστότητα και ζήτησαν από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕτΕ να αναλάβει ουσιαστικό διάλογο με την ΟΤΟΕ για την ένταξη όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα σε ένα ενιαίο ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων.

Επίσης, ζήτησαν την επαναφορά των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από 1/1/2005 ή θα προσληφθούν στην τράπεζα στο Λογαριασμό Επικούρησης και όχι στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, καθώς και την ασφάλιση όλων των συμβασιούχων και «ενοικιαζόμενων» υπαλλήλων της ΕτΕ στα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητά από τον υπουργό Οικονομίας και τη διοίκηση την άμεση κάλυψη του ταμειακού ελλείμματος και την οριστική και βιώσιμη ρύθμιση του προβλήματος.

Η διοίκηση της ΕτΕ αρνείται να καταβάλει το ποσό για την κάλυψη του ταμειακού ανοίγματος, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη συμβατική υποχρέωση.

Ωστόσο, το ύψος των οφειλομένων προς το ταμείο εισφορών της διοίκησης, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Οικονομίας, ανέρχεται στα 284 εκατ. ευρώ.

Με τα στοιχεία της μελέτης διαφωνεί η διοίκηση της ΕΤΕκαι αποδίδει τη μη καταβολή της επικουρικής σύνταξης στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των οικονομικών συναλλαγών της τράπεζας με το Ταμείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο