Aπολογία στις 30 Ιουνίου για τον φερόμενο ως κομιστή του DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου
Για τις 30 Ιουνίου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία από το δεύτερο ειδικό ανακριτή για την απολογία του ο Θ.Αναστασιάδης στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Για τις 30 Ιουνίου ζήτησε κι έλαβε προθεσμία από το δεύτερο ειδικό ανακριτή για την απολογία του ο φερόμενος ως κομιστής του DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου.
Ο Θέμος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται χωρίς δικαίωμα να έχει λάβει γνώση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τα οποία υπέκλεψε και επεξεργάστηκε και στη συνέχεια διακίνησε με σκοπό να προσπορίσει για τον εαυτό του περιουσιακό όφελος.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι μετά τη διακίνηση του υλικού ζήτησε τη μεσολάβηση αρμοδίου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων προκειμένου να μην συνεχιστεί η έρευνα που αφορούσε κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε τράπεζα στο Κολωνάκι.
Αναφέρεται επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να βλάψει το Χρήστο Ζαχόπουλο, αφού με τη γνωστοποίηση του προαναφερόμενου υλικού θα διασυρόταν η προσωπικότητά του ως δημόσιου λειτουργού.
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξανδρος Κατσαντώνης σχολιάζοντας επιβαρυντική κατάθεση για τον εντολέα του δήλωσε: «με φράσεις δεν κατηγορούνται άνθρωποι. Ο ανακριτής προσπάθησε να βγάλει από τη μύγα ξίγκι. Εγώ είδα τη δικογραφία και ξίγκι δεν βρήκα».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.