Νέου τύπου διπλώματα οδήγησης θα διατίθενται από το 2009
Νέες, κοινοτικού τύπου, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, άρχισαν ήδη να εκδίδονται από τις 2 Ιουνίου, καθώς νέες άδειες οδήγησης, που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλιές, θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις αρχές του 2009.
Νέες, κοινοτικού τύπου, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, άρχισαν ήδη να εκδίδονται από τις 2 Ιουνίου, καθώς νέες άδειες οδήγησης, που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλιές, θα αρχίσουν να εκδίδονται από τις αρχές του 2009.
Σε ό,τι αφορά τις άδειες κυκλοφορίας, εκδίδονται δωρεάν και και διευκολύνουν πολύ τους οδηγούς που κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη. Ήδη έχουν διατεθεί 60.000 νέες άδειες, αλλά οι οδηγοί δεν είναι απαραίτητο να σπεύσουν να αλλάξουν τις άδειες, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι νέες άδειες κυκλοφορίας εκδίδονται για όλα τα οχήματα, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς και εκεί όπου απαιτείται έκδοση νέας άδειας, όπως π.χ. μεταβίβαση, αλλαγή στοιχείων οχήματος ή ιδιοκτήτη, ταξίδια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις περιπτώσεις αντικατάστασης λόγω φθοράς ή απώλειας.
Σε ό,τι αφορά τα νέα διπλώματα, θα είναι πλαστικά, σαν πιστωτική κάρτα, με μικροτσίπ, στο οποίο θα περιέχονται όλα τα στοιχεία του κατόχου, θα υπάρχουν φωτογραφία του με μελάνη που είναι αόρατη και εμφανίζεται στον υπεριώδη φθορισμό, ειδικά ολογραφήματα, ειδικό ολογράφημα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και μικροεκτυπώσεις.
Το υπουργείο Μεταφορών προχωρεί ήδη σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να είναι έτοιμο να εκτυπώσει τις πρώτες πλαστικές άδειες οδήγησης, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών στον Αγιο Δημήτριο.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.