Προθεσμία για τις 5 Μαΐου πήραν Ιακώβου και Λεωνίδης για την υπόθεση ντόπινγκ
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ιακώβου ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 5 Μαΐου προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα για την υπόθεση ντόπινγκ. Για την ίδια ημερομηνία μετατέθηκε και η κατάθεση του νυν μέλος του τεχνικού τιμ, Βαλέριου Λεωνίδη.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ιακώβου, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 5 Μαίου για να δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα για την υπόθεση.
Για την ίδια ημερομηνία μεταφέρθηκε και η κατάθεση του νυν μέλος του τεχνικού τιμ, Βαλέριου Λεωνίδη.
«Ελπίζω η δικαιοσύνη, πάνω στη μπάρα του Ιακώβου και των αθλητών του, να μη δείξει την αποτελεσματικότητα που δεν επέδειξε σε άλλες υποθέσεις, όπως το ασφαλιστικό και οι υποκλοπές» τόνισε στις δηλώσεις του ο δικηγόρος του Χρήστου Ιακώβου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ ο Βαλέριος Λεωνίδης είπε: «Έχει φουσκώσει πολύ η ιστορία. Κάποια στιγμή θα αποδειχθεί η αλήθεια».
Την Παρασκευή καταθέτουν οι προπονητές και φυσιοθεραπευτές της εθνικής άρσης βαρών.
Αίτημα επίσημων αποτελέσμάτων
Ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός ζήτησε την Πέμπτη με επίσημο έγγραφο, που απέστειλε τόσο στο εργαστήριο της Κολωνίας, όσο και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης Βαρών να του γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου των 11 αρσιβαριστών.
Ο κ. Καραφλός είχε την Τετάρτη (16/4) τηλεφωνική επικοινωνία με το εργαστήριο της Κολωνίας και πληροφορήθηκε, ότι οι αρσιβαρίστες μας βρέθηκαν θετική μόνο στην ουσία μεθυλτριενολόνη και όχι σε τρεις συνολικά ουσίες.
Ο Εισαγγελέας θέλει να διαπιστώσει αν πραγματικά έγινε λάθος στη μετάφραση του εγγράφου από τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, γεγονός που δημιούργησε το μπέρδεμα αναφορικά με τις ουσίες, στις οποίες βρέθηκαν θετικοί οι αρσιβαρίστες μας.
Σε περίπτωση που επαληθευτεί ότι οι αθλητές μας βρέθηκαν θετικοί μόνο στην ουσία μεθυλτριενολόνη τότε ενισχύεται η θέση του Χρήστου Ιακώβου, ο οποίος υποστηρίζει ότι όλα οφείλονται σε λάθος της κινέζικης εταιρίας Auspure, η οποία παρασκεύασε τα σκευάσματα, που κατανάλωσαν οι αρσιβαρίστες της εθνικής ομάδας.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.