Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Κάποιος είχε μιλήσει» λέει για την υπόθεση ντόπινγκ ο κορυφαίος κυνηγός αναβολικών

«Κάποιος είχε μιλήσει» λέει για την υπόθεση ντόπινγκ ο κορυφαίος κυνηγός αναβολικών

Τη δική του ερμηνεία για την υπόθεση ντόπινγκ στους κόλπους της Αρσης Βαρών δίνει ο Ντον Κάτλιν, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε την Μάριον Τζόουνς. Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου, αφήνει να εννοηθεί ότι η αποκάλυψη έγινε μετά από «κάρφωμα» και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει τις Αρχές στη διαλεύκανση του θέματος.

30

Τη δική του ερμηνεία για την υπόθεση ντόπινγκ στους κόλπους της Αρσης Βαρών δίνει ο Ντον Κάτλιν, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε την Μάριον Τζόουνς.

Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου, σημειώνει: «Η επανεμφάνιση της μεθυλτριενολόνης, αυτής της σπάνιας και δυσεύρετης φαρμακευτικής ουσίας στο προσκήνιο του ντόπινγκ, έπειτα από πολλά χρόνια, μπορεί και να σημαίνει την αρχή μιας νέας γενιάς αναβολικών. Μπορεί η ελληνική υπόθεση να οδηγήσει σε σημαντικά ευρήματα εν όψει των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, πρόκειται για μία τόσο ενδιαφέρουσα υπόθεση που προσωπικά διατίθεμαι να βοηθήσω τις ελληνικές αρχές στη διαλεύκανσή της.».

Παράλληλα, εξηγεί ότι η όλη ιδέα στην οποία στηρίζονται αυτά τα κοκτέιλ είναι η χρήση μικρών δόσεων δραστικών ουσιών, ώστε να παραμένουν κάτω από τα όρια ανίχνευσης.

«Μερικές φορές το κόλπο πιάνει. Αλλες φορές όχι. Όμως, το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι τα δείγματα εστάλησαν κατευθείαν στην Κολωνία, ενώ η συνήθης πρακτική είναι να εξετάζονται στο εργαστήριο της χώρας, όταν αυτό υπάρχει. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Αθήνα το εργαστήριο είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι κάποιος γνώριζε κάτι, για αυτό και είπε να σταλούν τα δείγματα στην Κολωνία» υπογραμμίζει.

«Συνεργασία» από το 2006

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύφθηκε χθες, από τον Ιανουάριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2008 έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα επτά φορτία, σημειώνουν Τα Νέα.

Ωστόσο, οι Κινέζοι ελεγκτές δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα ονόματα των παραληπτών και τις ουσίες που διακινήθηκαν. Αναπάντητο μάλιστα παραμένει το ερώτημα γιατί οι έρευνες περιορίστηκαν στα ηλεκτρονικά μηνύματα της κινεζικής εταιρείας και δεν παραγγέλθηκε ο διεξοδικός έλεγχος του σκληρού δίσκου του υπολογιστή του εισαγωγέα από τη Λάρισα, ώστε να εξακριβωθεί αν είχαν γίνει άλλες παραγγελίες στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου της κινεζικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Γιαν Ζιανγκγίν, εξέφρασε για άλλη μια φορά τις αμφιβολίες της για τον ρόλο της κινεζικής εταιρείας στο ελληνικό σκάνδαλο ντόπινγκ.

«Πρόκειται για μία εικασία η οποία είναι ατεκμηρίωτη», δήλωσε η κ. Γιαν στην κρατική εφημερίδα «China Daily» και προσέθεσε ότι οι κρατικές υπηρεσίες της Κίνας συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς και ότι θα συνεργαστούν στενά με τις Αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο