Έως και 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο
Μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όμως, η θερμή «επίθεση» που δέχεται η χώρα από την Αφρική θα είναι πρόσκαιρη, αφού από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυρίες σε όσες δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, η θερμή «επίθεση» που δέχεται η χώρα από την Αφρική θα είναι πρόσκαιρη, αφού από τη Δευτέρα ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Όπως δήλωσε ο ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος, οι αναμενόμενες το Σαββατοκύριακο θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ξεπεράσουν κατά 7-8 βαθμούς τις κανονικές για την εποχή τιμές.
Στην Αθήνα και τις βορειότερες περιοχές της Αττικής, ο υδράργυρος ίσως φτάσει το Σάββατο και στους 28 βαθμούς Κελσίου.
Θερμοκρασία πάνω από τους 30 βαθμούς εκτιμάται ότι θα έχουν περιοχές στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, σε περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, κυρίως στην Κορινθία και την Αργολίδα, και στη βόρεια Κρήτη.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.