Ζημίες, για πρώτη φορά από τη δημόσια προσφορά του 2001, σημείωσε η Credit Agricole
Ζημίες, για πρώτη φορά από τη δημόσια προσφορά του 2001, σημείωσε στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 η Credit Agricole, καθώς οι απομειώσεις αξιών που σχετίζονται με τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου ανήλθαν στα 3,3 δισ. ευρώ.
Ζημίες, για πρώτη φορά από τη δημόσια προσφορά του 2001, σημείωσε στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 η Credit Agricole, καθώς οι απομειώσεις αξιών που σχετίζονται με τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου ανήλθαν στα 3,3 δισ. ευρώ.
Οι συνολικές ζημίες της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας ανήλθαν σε 857 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών πουμ σύμφωνα με το Bloomberg, ανέμεναν ζημίες 554 εκατ. ευρώ.
Η Credit Agricole είδε το διάστημα αυτό, τις ήδη ανακοινωθείσες διαγραφές της, που σχετίζονται με τη μειωμένη αξία χρεογράφων της και την υποβάθμιση της αξιολόγησης ασφαλιστών ομολόγων, να αυξάνονται περαιτέρω.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, οι διαγραφές και επισφάλειες του τετάρτου τριμήνου έφτασαν στα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει η διοίκησή της τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τα αποτελέσματα «επηρεάστηκαν σοβαρότατα από την κρίση στις δομημένες πιστωτικές αγορές» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Έτσι, η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Agricole εμφάνισε ζημίες 1,9 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 255 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Η μετοχή της ενισχύθηκε, σήμερα, Τετάρτη, έως 2,3% στα 17,61 ευρώ. Από τις αρχές του έτους, σημειώνει απώλειες 23% περίπου.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.