Με απώλειες άνω του 2% προς τις 4.100 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Ξεπέρασαν το 2% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 4.100 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Μεγάλη πτώση για ΔΕΗ και τράπεζες.
27
Πτωτικές τάσεις επικρατούν και την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,37% στις 4.108,50 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 160,7 εκατ. ευρώ.
«Βουτιά» 7,37% στα 26,16 ευρώ σημειώνει η ΔΕΗ, καθώς οι επενδυτές έχουν απογοητευτεί από τις αλλεπάλληλες αναβολές κρίσιμων αποφάσεων, όπως αυτή που αφορά στη συνεργασία με την RWE.
Πτώση 4,27% στα 21,54 ευρώ σημειώνει ο ΟΠΑΠ μετά την επιστολή αιτιολογημένης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μονοπώλιο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η κίνηση αυτή θα έχει τη μορφή τελικής προειδοποίησης πριν το ενδεχόμενο παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μικρότερες απώλειες από τις υπόλοιπες τράπεζες σημειώνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (-0,91% στα 36,86 ευρώ) μετά τα δημοσιεύματα ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά ουκρανικής τράπεζας.
Κέρδη σημειώνει η Marfin Popular (+1,60% στα 6,36 ευρώ) μετά τις μεγάλες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης. Ωστόσο, στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές είναι ισχυρές οι πτωτικές πιέσεις.
Η Τράπεζα Κύπρου επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες με πτώση 4,34% στα 7,94 ευρώ, ενώ χαμηλότερα διαμορφώνονται οι Alpha (-4,06% στα 19,86 ευρώ), Eurobank (-1,98% στα 18,80 ευρώ) και Πειραιώς (-4,41% στα 19,50 ευρώ).
Αλμα 4,37% στα 2,15 ευρώ για την Alapis, η οποία ανακοίνωσε για το 2007 ενοποιημένες πωλήσεις 442,49 εκατ. ευρώ, έναντι 40,4 εκατ. ευρώ το 2006 και καθαρά κέρδη 83,16 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 2,98 εκατ. ευρώ το 2006.
Κέρδη σημειώνει και η Intralot (+1,80% στα 12,44 ευρώ) μετά τη χθεσινή πτώση (-6%). Η θυγατρική της Intralot στην Τουρκία, Inteltek, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση διάρκειας μέχρι ενός έτους με τον τουρκικό οργανισμό Spor Toto, προκειμένου να συνεχίσει τη διοργάνωση του παιχνιδιού Iddaa.
Μεταξύ των μετοχών με τον μεγαλύτερο τζίρο, μεγάλες απώλειες εμφανίζουν, μεταξύ άλλων, οι 3Ε (-3,13% στα 29,06 ευρώ), ΕΧΑΕ (-2,44% στα 16 ευρώ), Τιτάν (-4,07% στα 28,30 ευρώ) και Μυτιληναίος (-3,45% στα 10,08 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 2,30%, ο FTSE/ASE Mid 40 κατά 0,94% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατά 0,18%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 58 ενισχύονται, 128 υποχωρούν και 141 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442