Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απορρίπτει η Κύπρος σενάρια για εναρμόνιση των κατεχομένων με το κοινοτικό κεκτημένο

Απορρίπτει η Κύπρος σενάρια για εναρμόνιση των κατεχομένων με το κοινοτικό κεκτημένο

«Ανοησίες» χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή τα όσα δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος Φερντί Σογιέρ για έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και κατεχόμενης Κύπρου σε 12 κεφάλαια, με στόχο την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο.

91

«Ανοησίες» χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή τις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» του κατοχικού καθεστώτος Φερντί Σογιέρ για έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεχόμενης Κύπρου σε 12 κεφάλαια, με στόχο την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο.

Σε συνέντευξή της στο ΡΙΚ η κ. Μαρκουλλή δήλωσε ότι αυτό που προβλέπεται από το Χρηματοδοτικό Κανονισμό είναι η ενημέρωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας για το κεκτημένο, έτσι ώστε να υπάρξει η αναγκαία προετοιμασία.

Σημείωσε πάντως ότι δυστυχώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρησιμοποίησαν φρασεολογία που δεν συνάδει με τον κανονισμό.

Είπε επίσης ότι εκτιμά πως μέσα στο 2008 θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον επόμενο χρόνο δύσκολο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο