Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείoυ Πλημμελημάτων η δίκη του δικηγόρου κ. Κώστα Πλεύρη και τριών υπευθύνων της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.
Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η δίκη του δικηγόρου κ. Κώστα Πλεύρη και τριών υπευθύνων της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων.
Η κατηγορία αφορά το βιβλίο του κ. Πλεύρη με τίτλο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», αποσπάσματα του οποίου είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα.
Ο συγγραφέας αρνείται, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του, ότι έγινε από τους Ναζί το Ολοκαύτωμα και προβαίνει σε δυσμενείς χαρακτηρισμούς για τους Εβραίους και τη θρησκεία τους.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν τρεις μάρτυρες, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, οι οποίοι χαρακτήρισαν το βιβλίο «ρατσιστικό, που διέπεται από μίσος κατά των Εβραίων». Οι μάρτυρες τόνισαν ότι τα επίδικα αποσπάσματα του βιβλίου εγκωμιάζουν τις φυλετικές διακρίσεις και παρακινούν σε βίαιες ενέργειες κατά Εβραίων.
Κατά τη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα ο κατηγορούμενος δικηγόρος επανέλαβε την άποψη του ότι δεν έγινε ολοκάυτωμα -εστάλησαν στη Μαδαγασκάρη οι διωχθέντες Εβραίοι, όπως υποστηρίζει- και τόνισε ότι αυτό στην Ελλάδα δεν είναι ποινικό αδίκημα. «Να βγάλετε νόμο όπως στη Γερμανία -είπε- που όποιος το αρνείται τιμωρείται».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας