Ήττα της Εθνικής από την Ολλανδία στο προολυμπιακό της Κατάνια
Η Εθνική ανδρών ηττήθηκε από την Ολλανδία με 3-0 σετ στον πρώτο αγώνα της για το προολυμπιακό τουρνουά της Κατάνια. Έτσι για να προκριθεί στα ημιτελικά πρέπει να νικήσει την Παρασκευή (18.30) την Ρουμανία.
Η Εθνική ανδρών ηττήθηκε από την Ολλανδία με 3-0 σετ στον πρώτο αγώνα της για το προολυμπιακό τουρνουά της Κατάνια. Έτσι για να προκριθεί στα ημιτελικά πρέπει να νικήσει την Παρασκευή (18.30) την Ρουμανία.
1ο σετ (19-25):
Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 15-14 που προηγήθηκε η ελληνική ομάδα. Επίθεση άουτ του Καρυπίδη και ένα λάθος στο φιλέ σε συνδυασμό με το καλό σερβίς του Ολλανδού Χόρστνικ που πήρε και έναν άσο το σκορ έγινε 20-16 για την Ολλανδία.
2ο σετ (26-28):
Στο 6-2 για την Ολλανδία ο Γκόρτσανιουκ πήρε τη θέση του Γκιούρδα. Η Ολλανδία είχε συνέχεια το προβάδισμα στο σετ με 2-3 πόντους έως και το 23-20. Ένα μπλοκ του Σμαραγδή και μία επίθεση του Ρουμελιώτη μείωσαν για την ελληνική ομάδα σε 23-22 και ο Βαν Ντικ έκανε το 24-22. Λάθος σερβίς και επίθεση του Ρουμελιώτη έφεραν τη ισοφάριση 24-24. Ο Βαν Γκενκτ κάρφωσε άουτ και η ελληνική ομάδα έφτασε σε σετ μπολ. Ο Γκόρτσανιουκ κάρφωσε στην αντένα (26-26) και το σετ τελείωσαν για τους Ολλανδούς οι Μποντγιέ και Χόρστνικ κάνοντας το 28-26.
3ο σετ (19-25):
Με πλεονέκτημα στο σερβίς η ολλανδική ομάδα είχε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ με 9-6, 17-11, 18-13 και 20-14 και έφτασε στη νίκη που της άνοιξε το δρόμο για τα ημιτελικά του τουρνουά. Η ελληνική ομάδα με προβλήματα στην υποδοχή και χωρίς να πιέσει στο σερβίς δεν ήταν ανταγωνιστική και γνώρισε την ήττα. Για την πρόκριση στα ημιτελικά η ελληνική ομάδα χρειάζεται νίκη με την Ρουμανία την Παρασκευή.
Τα σετ: 25-19, 28-26, 25-19
*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 2 άσοι, 33 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 26 λάθη αντιπάλων και η Ολλανδία: 5, 48, 6, 19.