Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αποστάσεις από τα περί «ασύμμετρης απειλής» κρατά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αποστάσεις από τα περί «ασύμμετρης απειλής» κρατά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Η ασύμμετρη απειλή ως έννοια είναι συνυφασμένη με τη διεθνή τρομοκρατία. Με τίποτε άλλο.» Με αυτή τη δήλωση ο υπουργός Υγείας διαχωρίζει τη θέση του από άλλους συναδέλφους του εντός της κυβέρνησης αναφορικά με τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών.

30

«Η ασύμμετρη απειλή ως έννοια είναι συνυφασμένη με τη διεθνή τρομοκρατία. Με τίποτε άλλο.» Με αυτή τη δήλωση ο υπουργός Υγείας διαχωρίζει τη θέση του από άλλους συναδέλφους του εντός της κυβέρνησης αναφορικά με τις αιτίες των καταστροφικών πυρκαγιών.

Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Παρασκευής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Όσοι γνωρίζουν από διεθνές περιβάλλον και διεθνή ΜΜΕ, το ξέρουν αυτό.

» Δεν μας φτάνει η ανθρώπινη, οικολογική και οικονομική καταστροφή από την τραγωδία αυτή και θα προσθέσουμε ως κράτος και άλλες καταστροφές; Ο όρος ασύμμετρη απειλή μπορεί να ακυρώσει ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού και να δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι στο φάσμα των στόχων της διεθνούς τρομοκρατίας.

» Κάτι που δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, που είναι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και εάν η ασύμμετρη απειλή υπήρχε, θα είχαμε ζήσει τότε δύσκολες στιγμές.»

Σε ερώτηση για τα αίτια των πυρκαγιών, τονίζει ότι «συνωμότησαν» πολλοί παράγοντες: οι υψηλές θερμοκρασίες, οι κλιματικές μεταβολές, η ξηρασία, οι πυρομανείς, αλλά και τα σκουπίδια, που ενεργούν ως βραδυφλεγείς βόμβες.

Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος είπε πως η κυβέρνηση εδώ και τρεις τέσσερις ημέρες έχει πάρει θέση και δεν χρειάζεται άλλη νεότερη ερμηνεία ή διευκρίνηση «οι όποιες προσωπικές απόψεις εκφράζονται στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει δεν σημαίνει ότι θα αποτελούν κάθε φορά αντικείμενο σχολιασμού».

O εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου είναι η ακαλύτερη απάντηση τόσο στον κ. Ρουσόπουλοόσο και στην κα Μπακογιάννη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο