Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πολιτική διαμάχη για τη διεθνή εικόνα της χώρας μετά τα περί «ασύμμετρης απειλής»

Πολιτική διαμάχη για τη διεθνή εικόνα της χώρας μετά τα περί «ασύμμετρης απειλής»

Πολιτική αντιπαράθεση εξακολουθούν να δημιουργούν τα περί «ασύμμετρης απειλής». Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στις καταγγελίες του για πλήγμα στη διεθνή εικόνα της χώρας, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός Επικρατείας μίλησαν για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα.

38

Πολιτική αντιπαράθεση εξακολουθούν να δημιουργούν τα περί «ασύμμετρης απειλής» που διατυπώθηκε από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στις καταγγελίες του για πλήγμα στη διεθνή εικόνα της χώρας, με αφορμή ταξιδιωτική συμβουλή της αυστραλιανής κυβέρνησης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος μίλησαν για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα.

Η πρεσβεία της Αυστραλίας την Ελλάδα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει αλλάξει το επίπεδο της γενικής αξιολόγησης ασφαλείας για την Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών», καθώς και ότι «δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των πυρκαγιών και της γενικής ταξιδιωτικής συμβουλής» η οποία «συνιστά προσοχή και παρακολούθηση των εξελίξεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλειά τους εξαιτίας κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης» αλλά «αποτελεί κοινή διατύπωση σε ταξιδιωτικές συμβουλές που αναφέρονται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων άλλων μελών της ΕΕ».

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αφού σημείωσε ότι η ταξιδιωτική σύσταση της Αυστραλίας για τη χώρα μας παραμένει αμετάβλητη ως προς το επίπεδο ασφάλειας, επεσήμανε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρός του κ. Παπανδρέου επιχείρησαν, είτε ηθελημένα είτε από άγνοια και κακή εσωτερική λειτουργία, να δημιουργήσουν βιαστικά, επιπόλαια και τελικά ψευδώς αρνητική εικόνα για τη διεθνή εικόνα της χώρας». «Η διεθνής εικόνα της χώρας δεν πλήττεται με ψεύδη. Τα ψεύδη πλήττουν εκείνους που καταφεύγουν σε αυτά» δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

Στο θέμα επανήλθε το βράδυ ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος μίλησε για δήθεν ταξιδιωτική οδηγία από την προκύπτει ότι «τα δήθεν ντοκουμέντα δεν υφίστανται σε ό,τι αφορά την ταξιδιωτική συμβουλή».

Απάντησε έδωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης, αλλά και ο πρόεδρος του Κινήματος Γ.Παπανδρέου μίλησε, στη διάρκεια ομιλίας του στην Αγία Παρασκευή, για κατασκευή σεναρίων τα οποία διατυπώνονται από επίσημα χείλη και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς και ότι ο ίδιος έχει ξεκινήσει προσπάθεια να «αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας διεθνώς» και θα την κορυφώσει μετά τις εκλογές.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν μίλησε για ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας, αλλά για αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την έκδοση διευκρινιστικής ανακοίνωσης από την πρεσβεία της Αυστραλίας. Απαντώντας εξάλλου στην κα Μπακογιάννη τόνισε ότι πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια της υπουργού Εξωτερικών να αποσείσει τις πολύ μεγάλες προσωπικές της ευθύνες διότι διά στόματός της κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο η θεωρία των ασύμμετρων απειλών οι οποίες συνδέονται με τις πυρκαγιές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο