Ποινές σε καταστήματα και κυλικεία πλοίων από τη Νομαρχία Πειραιά
Την άμεση διακοπή της λειτουργίας τριών αποθηκών τροφίμων και μίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών Διαδικτύου σε πλοία της ακτοπλοΐας αποφάσισε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, καθώς λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
Την άμεση διακοπή της λειτουργίας τριών αποθηκών τροφίμων και μίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών Διαδικτύου σε πλοία της ακτοπλοΐας αποφάσισε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, καθώς λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
Τα πλοία στα οποία οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησαν ελέγχους και διαπίστωσαν παραβάσεις, είναι τα «Μυρτιδιώτισσα», «Βιτσέντζος Κορνάρος» και «Θεόφιλος».
Συγκεκριμένα:
– Στο «Μυρτιδιώτισσα» λειτουργούσε αποθήκη τροφίμων χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση συνολικά εννέα κιλά βόειος κιμάς, σουβλάκι χοιρινό και συκώτι μοσχαρίσιο, τα οποία ήταν κατεψυγμένα σε απόψυξη και επανακατάψυξη και δεν έφεραν τις κατάλληλες σημάνσεις. Επίσης, κατασχέθηκαν νωπά λαχανικά χωρίς σήμανση και χώρα προέλευσης σε θερμοκρασία βαθειάς κατάψυξης,
– Στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» λειτουργούσε κατάστημα αποθήκη τροφίμων χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατασχέθηκαν νωπά λαχανικά χωρίς σημάνσεις.
– Στο «Θεόφιλος» λειτουργούσε αποθήκη τροφίμων, καθώς και επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών Διαδικτύου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Κατασχέθηκαν νωπά λαχανικά χωρίς σήμανση και χώρα προέλευσης σε θερμοκρασία βαθειάς κατάψυξης.
Οι αποφάσεις του νομάρχη Πειραιά για τις παραπάνω περιπτώσεις παραβάσεων διαβιβάστηκαν στις πλοιοκτήτριες εταιρείες, στην Εισαγγελία Πειραιά, καθώς και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
Εξάλλου, όπως αναφέρει η Νομαρχία σε ανακοίνωσή της, παρά το γεγονός ότι η κατοχή και διάθεση στους επιβάτες εμφιαλωμένων νερών των 500 ml είναι υποχρεωτική από τα κυλικεία των πλοίων, αυτά εξακολουθούν να προωθούν τα νερά των 750 ml, που είναι ακριβότερα.