Ζωντανό ανασύρθηκε τρίχρονο κοριτσάκι στο Πακιστάν οκτώ μέρες μετά το σεισμό
Τρίχρονο κοριτσάκι που πάσχει από πολιομυελίτιδα ανασύρθηκε ως εκ θαύματος ζωντανό οκτώ ημέρες μετά από το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που σάρωσε το Πακιστάν. Ο απολογισμός των νεκρών ξεπερνά συνολικά τους 53.000 με τους άστεγους να ξεπερνούν τα 3,3 εκατομμύρια.
Τρίχρονο κοριτσάκι που πάσχει από πολιομυελίτιδα ανασύρθηκε ως εκ θαύματος ζωντανό οκτώ ημέρες μετά από το σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που σάρωσε το Πακιστάν. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ξεπερνά συνολικά τους 53.000 με τους άστεγους να ξεπερνούν τα 3,3 εκατομμύρια.
Το κοριτσάκι διεσώθη χάρη στα μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας εννέα και επτά ετών, που κατόρθωσαν να φύγουν από το κατεστραμμένο χωριό τους κοντά στην πόλη Μπαλακότ (σε μικρή απόσταση από τη μεθόριο με το πακιστανικό Κασμίρ) για να ειδοποιήσουν πως η μικρή αδελφή τους ζει.
Έχοντας στα χέρια τη μικρότερη αδελφή τους, λίγων μόλις μηνών, τα δύο αγόρια περπάτησαν επτά χιλιόμετρα έως ότου βρήκαν στο δρόμο κάποιους στρατιώτες και τους ενημέρωσαν πως η τρίχρονη αδελφή τους παραμένει ζωντανή κάτω από τα ερείπια. Οι διασώστες απεγκλώβισαν τελικά το κοριτσάκι την Κυριακή.
Το τρίχρονο παιδί ανεσύρθη έχοντας τις αισθήσεις του. «Έχουμε ένα μεγάλο παράδειγμα επιβίωσης» δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, στρατηγός Σαουκάτ Σουλτάν. «Τα δύο αυτά αγόρια είναι ήρωες» συμπλήρωσε για ένα περιστατικό που έρχεται να δώσει έστω μία μικρή νότα αισιοδοξίας μετά την πρωτοφανή καταστροφή.
Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το σεισμό της 8ης Οκτωβρίου έχει ξεπεράσει πλέον τους 53.000. Βάσει νεότερων στοιχείων, τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του πακιστανικού Κασμίρ, γεγονός που ανεβάζει σε πάνω από 53.000 το συνολικό απολογισμό. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 65.038. Οι άστεγοι ξεπερνούν τα 3,3 εκατομμύρια.
Οι οργανώσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ανησυχούν για την επιδείνωση του καιρικών συνθηκών, ιδίως για το κρύο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού των αστέγων, επισημαίνει το Reuters. Στις κακές καιρικές συνθήκες αποδόθηκε και η συντριβή ελικοπτέρου του πακιστανικού στρατού που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια -σκοτώθηκαν οι έξι επιβαίνοντες.
Επισημαίνεται ότι ξεπέρασαν τα 64.000 δολάρια οι ανάγκες της UNICEF για τα σεισμόπληκτα παιδιά του Πακιστάν. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει οικονομικά τα προγράμματα της UNICEF για την ανακούφιση των παιδιών και των γυναικών μπορεί να καλεί στο 801 500 12345 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Επίσης, μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά μέσα από την ιστοσελίδα www.unicef.gr/.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας