Θα συντρίψω την Aλ Κάιντα, δηλώνει ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
Αποφασισμένος να συντρίψει την Aλ Κάιντα δήλωσε ο νέος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη του συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο από τότε που ανέλαβε τα ηνία του βασιλείου. Ο Αμπντάλα μίλησε επίσης και για την τιμή του «μαύρου» χρυσού.
Αποφασισμένος να συντρίψει την Aλ Κάιντα δήλωσε ο νέος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη του συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο από τότε που ανέλαβε τα ηνία του βασιλείου. Ο Αμπντάλα μίλησε επίσης και για την τιμή του «μαύρου» χρυσού.
Μιλώντας στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου ABC, Μπάρμπαρα Ουόλτερς, ο βασιλιάς χαρακτήρισε την οργάνωση «έργο του σατανά» και υποσχέθηκε ότι θα παλέψει «ακόμα και 30 χρόνια αν χρειαστεί, προκειμένου να τελειώσει αυτή η μάστιγα».
Παράλληλα, εξήγησε ότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης, σημειώνοντας ότι όσοι έχουν αίσθηση ανθρωπισμού δεν μπορούν να δεχθούν τρομοκρατικές ενέργειες.
Ο Αμπντάλα παραδέχθηκε ότι η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στο στόχαστρο του (Σαουδάραβα) Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά αναρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται αναφορά σε άλλες χώρες όταν η τρομοκρατία απειλεί τους πάντες.
Αναφερόμενος στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, ο βασιλιάς αναγνώρισε ότι η τιμή είναι εξαιρετικά υψηλή: «Εμείς έχουμε ασφαλώς κερδίσει από αυτό, ωστόσο, η παγκόσμια οικονομία πλήττεται» υπογράμμισε.
Ο ανταποκριτής του BBC στην αμερικανική πρωτεύουσα σημείωσε ότι η συνέντευξη του Αμπντάλα στο ABC έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της Σαουδικής Αραβίας στα μάτια του μέσου Αμερικανού.
Αλλωστε, η δημοσιογράφος του καναλιού ρώτησε τον βασιλιά και για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του. «Ο λαός μας αρχίζει να ανοίγεται στον κόσμο και εκτιμώ ότι στο μέλλον όλα θα είναι πιθανά» κατέληξε.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας