Στους «εξ απορρήτων» του Σρέντερ η αντικαγκελαρία και το ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες του απερχόμενου καγκελάριου της Γερμανίας θα στελεχώσουν την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος του SPD Φ.Μιντερφέρινγκ θα αναλάβει την αντικαγκελαρία και το υπουργείο Εργασίας, ενώ ο Φ.Σταϊνμάιερ το ΥΠΕΞ.
Δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες του απερχόμενου καγκελάριου της Γερμανίας θα στελεχώσουν την κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος του SPD Φραντς Μιντερφέρινγκ θα αναλάβει την αντικαγκελαρία και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) και του ZDF, ο νυν υπουργός Αμυνας Πέτερ Στρουκ θα αναλάβει την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.
Ο 49χρονος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (νυν υπουργός παρά τη Καγκελαρία) είναι από το 1991 το «alter ego» του Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον οποίο ακολουθεί από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας.
Ο Σταϊνμάιερ θεωρείται πρόσωπο κοινής αποδοχής, λόγω της αθόρυβης, ουσιαστικής και ρεαλιστικής συμβολής του στη λήψη όλων των μέχρι τώρα συναινετικών αποφάσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Ως πολιτικός που προτιμά το να κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και όχι τη δημόσια προβολή του, υπήρξε από τα λίγα μέλη των κυβερνήσεων Σρέντερ που δεν έχουν φθαρεί στις κομματικές αντιπαραθέσεις.
Ως προς το μάλλον «άχαρο» υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Πέερ Στάινμπρικ.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, έκπληξη θα αποτελεί η επιστράτευση του δημάρχου της Λειψίας, Βόλφγκανγκ Τίφενζε, για το υπουργείο Συγκοινωνιών στο οποίο ενδεχομένως θα προστεθεί η αρμοδιότητα του συντονισμού των μέτρων οικονομικής ανοικοδόμησης των ανατολικογερμανικών κρατιδίων.
Ο Τίφενζε υπήρξε ένας ακόμα εκλεκτός του Γκέρχαρντ Σρέντερ και υποψήφιος για την ανάληψη υπουργείου μετά την εκλογική νίκη του 2002, αλλά είχε αρνηθεί λόγω της υποψηφιότητας της Λειψίας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
Νέος στο υπουργικό «ταμπλό» και ο πρώην πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που προορίζεται για το υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος.
Ο Γκάμπριελ ήλθε πολλές φορές σε αντίθεση με τον ίδιο τον Σρέντερ, δημιουργώντας μία τάση μέσα στο SPD υπό την επωνυμία «Δίκτυο».
Οι τρεις γυναίκες της απερχόμενης κυβέρνησης Σρέντερ φαίνεται ότι θα διατηρήσουν τα υπουργεία τους: η Ούλα Σμιτ στο υπουργείο Υγείας, η Μπριγκίτε Τσίπρις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Χάιντεμαρί Βίτσορεκ-Τσόιλ στο υπουργείο Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία των CDU/CSU και SPD, oι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν οκτώ υπουργεία.
Το προεδρείο του SPD συνεδριάζει σήμερα με αντικείμενο την έγκριση των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση Μέρκελ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας