Οργανωμένο κύκλωμα που παραποιούσε διαβατήρια αλλοδαπών ή έφτιαχνε εξ αρχής πλαστά διαβατήρια με βίζες των χωρών Σένγκεν, για να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα αλλοδαποί -κυρίως από ασιατικές χώρες στην Ευρώπη- εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Οργανωμένο κύκλωμα που παραποιούσε διαβατήρια αλλοδαπών ή έφτιαχνε εξ αρχής πλαστά διαβατήρια με βίζες των χωρών Σένγκεν, για να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα αλλοδαποί -κυρίως από ασιατικές χώρες στην Ευρώπη- εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το εργαστήριο όπου γινόταν η παραποίηση των εγγράφων και η κατάρτιση των πλαστών στην περιοχή του Γκύζη και συνελήφθησαν τρεις Ιρακινοί. Αναζητούνται ακόμα ένας Σύρος και ένας Ιρανός, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αλλοδαπών κ. Γρηγόρης Μπαλάκος, οι δράστες, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα από το 2003 και είχαν κάνει αίτηση για άσυλο, η οποία εκκρεμεί, έκαναν αυτή τη δουλειά για περίπου δύο χρόνια, παίρνοντας ως αμοιβή για κάθε διαβατήριο που παραποιούσαν ή πλαστογραφούσαν από 100 έως 500 ευρώ.
Οι τρεις Ιρακινοί είχαν διασυνδέσεις και με άτομα στη Βουλγαρία, από όπου προμηθεύονταν τα έντυπα διαβατηρίων που προορίζονταν για πλαστογράφηση, πλαστές βίζες Σένγκεν και άλλα εργαλεία πλαστογράφησης.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ασυμπλήρωτα ή συμπληρωμένα διαβατήρια και άδειες οδήγησης Βελγίου και Γαλλίας, μεγάλος αριθμός αδειών διαμονής και ταυτότητες ιταλικών αρχών, βίζες των χωρών Σένγκεν σε φωτοαντίγραφα.
Επίσης, βρέθηκε ένα πλήρες εργαστήριο που αποτελείτο από ηλεκτρονική γραφομηχανή, ηλεκτρική συσκευή για πλαστικοποίηση, μήτρες σφραγίδων, σφραγίδες και άλλα πειστήρια. Επίσης κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ και 200 δολάρια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος και παράλληλα εξετάζονται οι προεκτάσεις της δραστηριότητας του κυκλώματος με τη συνεργασία της Interpol και της Europol.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.