Γκάρντενερ και Καρασταμάτη ξεχώρισαν στα «Παπαφλέσεια»
Σούπερ σταρ του εφετινού μίτινγκ «Παπαφλέσεια» αναδείχθηκε ο Βρετανός Τζέισον Γκάρντενερ ο οποίος τερμάτισε σε 10.17 στην 3η σειρά του αγωνίσματος. Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Μαρία Καρασταμάτη, η οποία τερμάτισε πρώτη στα 100μ με 11.31.
66
Αρκετές καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο διεθνές μίτινγκ «Παπαφλέσεια», που διεξήχθη όπως κάθε χρόνο στην Καλαμάτα.
Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ότι βρίσκεται η Μαρία Καρασταμάτη, η οποία τερμάτισε πρώτη στα 100μ με 11.31, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ.
«Είμαι ικανοποιημένη από την επίδοσή μου, αλλά ακόμα είμαι σφυχτή από την προετοιμασία. Τα Παπαφλέσεια είναι ένα πέρασμα για μένα στον ανοικτό στίβο. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα τα πάω πολύ καλύτερα» δήλωσε η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 60μ.
Σούπερ σταρ της βραδιάς αναδείχθηκε ο Βρετανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας (4Χ100μ) Τζέισον Γκάρντενερ ο οποίος τερμάτισε σε 10.17 στην 3η σειρά του αγωνίσματος.
Ο Γκάρντενερ πραγματοποιεί την προετοιμασία του εδώ και μέρες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Κορυφαίος Ελληνας στα 100μ ο Αριστείδης Πετρίδης που ήταν 3ος στην 2η σειρά με 10.37.
«Είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη μου φετινή κούρσα και φυσικά την επίδοση. Η προετομασία μου στην Καλαμάτα πήγε καλά και αύριο αναχωρώ με πολύ καλές αναμνήσεις» δήλωσε μετά την κούρσα ο Βρετανός σπρίντερ.
Στον ακοντισμό γυναικών η Αγγελική Τσιολακούδη είχε καλύτερη βολή στα 59.87μ, ενώ η Μαρία Ζέρβα του Μεσσηνιακού με 55.48μ, κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων, το οποίο κατείθχε η Παναγιώτα Τουλουμτζή του ΦΟ Αριδαίας με 55.30μ από τις 27 Απριλίου 2005 στη Θεσσαλονίκη.
Από τους υπόλοιπους αθλητές μας η Φλώρα Ρεντούμη ήταν 3η στα 100μ εμπόδια με 13.18 (η Αλεξάνδρα Κόμνου 5η με 13.86), ενώ πρώτη τερμάτισε η Αμερικανίδα Λόλο Τζόουνς με 12.85.
Στο τριπλούν ο Κώστας Ζαλαγκίτης δεν κατάφερε να βρει τη φορά του και με τρεις άκυρες προσπάθειες δεν συνέχισε τον αγώνα, με τον Δημήτρη Τσιάμη να κάνει 16.37μ (3ος), ενώ 1ος κατετάγη ο Βούλγαρρος Καραϊλίεφ με 17.12μ.
Στο ύψος ο Νίκος Γκιόσης είχε καλύτερο άλμα στα 2.20μ, με πρώτο τον σπουδαίο Σέρβο αθλητή Ντράγκουτιν Τόπιτς (2.24μ), ενώ στο μήκος κέρδισε ο Στέργιος Νούσιος με 7.75μ,
Στο επί κοντώ γυναικών η Αφροδίτη Σκαφίδα και η μικρή Κατερίνα Στεφανίδη είχαν καλύτερα άλματαα στα 4.15μ, ενώ στα 200μ ανδρών (2η σειρά) ο Τάσος Γκούσης δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού τερμάτισε σε 20.91.
Κατά την διάρκεια των αγώνων τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό στίβο αλλά και τον αθλητισμό στην πόλη της Καλαμάτας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος, ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι, οι παλιοί πρωταθλητές μας Βούλα Τσιαμήτα, Λάμπρος Παπακώστας και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400μ εμπόδια, Φανή Χαλκιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Ο Δουβίκας είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους
- Σοκ σε Τότεναμ και εθνική Ολλανδίας: Ρήξη χιαστού ο Τσάβι Σίμονς, χάνει το Μουντιάλ
- Ο ΟΦΗ φέρνει νέα δεδομένα στην Ευρώπη: Το σενάριο για 5/5 την επόμενη σεζόν
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- Τι λένε στη Ρουμανία για Λουτσέσκου – «Τον θέλουμε στη Στεάουα, ίσως να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ»
- Χάος σε αγώνα μποξ στην Τουρκία: Θεατές μπήκαν στο ρινγκ και ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442