Ανησυχία στους εργαζομένους του ΕΙΕ για την παρουσία χημικών αερίων στο κτίριο
Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθώς οκτώ μήνες τώρα τα παράπονά τους για την παρουσία χημικών αερίων που προκαλούν ζαλάδα, ναυτία και διάφορους ερεθισμούς πέφτουν στο κενό.
38
Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθώς οκτώ μήνες τώρα τα παράπονά τους για την παρουσία χημικών αερίων που προκαλούν ζαλάδα, ναυτία και διάφορους ερεθισμούς πέφτουν στο κενό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα την Τρίτη, η πρώτη διαμαρτυρία των εργαζομένων έγινε εγγράφως το Σεπτέμβριο του 2004. Η διοίκηση απάντησε ότι το κόστος για την αντιμετώπιση του προβλήματος «είναι πολύ υψηλό και απαγορευτικό για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος».
Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «ο έκτος όροφος του Ιδρύματος -στη λεωφόρο βασιλέως Κωνσταντίνου- βομβαρδίζεται από αέρια προερχόμενα από τους απαγωγούς του κτιρίου».
Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς ούτε για ποιες ουσίες πρόκειται, ούτε από πού προέρχονται, ούτε αν και κατά πόσο είναι επικίνδυνες για την υγεία των εργαζομένων.
Η διοίκηση του Ιδρύματος και οι διευθυντές των Ινστιτούτων, με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα, εκφράζουν «τη βαθιά τους πεποίθηση ότι δεν προκειται για επικίνδυνα για την υγεία χημικά» και αναφέρονται στα χρόνια οικονομικά προβλήματα και τις ισχυρές (πολιτικές και άλλες) πιέσεις που δέχεται το Ίδρυμα.
Ωστόσο, επιβεβαιώνουν πως «το πρόβλημα εντοπίζεται στους απαγωγούς, οι οποίοι είναι παλαιοί και δεν διαθέτουν φίλτρα». Σημειώνουν όμως πως είναι πολύ δύσκολο να λυθεί, καθώς «κάθε μήνα η διοίκηση του Ιδρύματος σχοινοβατεί ανάμεσα στο να πληρώσουμε τον κόσμο ή να προβούμε σε δαπάνες για κτιριακά προβλήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά
- Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τις υποκλοπές: Προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442