Ακάθεκτη… πάει Γερμανία η Αργεντινή-Ισοπαλία με το ζόρι η Βραζιλία στην Ουρουγουάη
Η Αργεντινή αύξησε την διαφορά της στη βαθμολογία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Κολομβίας και την ισοπαλία της Βραζιλίας στο Μοντεβιδέο κόντρα στην Ουρουγουάη (1-1). Η «τσελέστε» μάλιστα φωνάζει για οφ-σάιντ.
66
Η Αργεντινή αύξησε την διαφορά της στη βαθμολογία των προκριματικών του Μουντιάλ, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Κολομβίας στο Μπουένος Αϊρες και την ισοπαλία της Βραζιλίας στο Μοντεβιδέο κόντρα στην Ουρουγουάη (1-1).
Η διαφορά αυξήθηκε στους τέσσερις βαθμούς και η Αργεντινή είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της πανηγυρικής πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.
Η «μπιανκοτσελέστε» προσέθεσε μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό της, χάρη στο γκολ του φορμαρισμένου Ερνάν Κρέσπο στο 65ο λεπτό της συνάντησης.
Η Αργεντινή είχε από το 41 αριθμητική υπεροχή, λόγω αποβολή του Φαμπιάν Βάργκας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
«Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και δικαιωθήκαμε. Κάναμε υπομονή και το γκολ ήρθε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Χοσέ Πέκερμαν.
Η Βραζιλία δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην Ουρουγουάη, αλλά θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με την ισοπαλία, που απέσπασε.
Η «τσελέστε» ήταν πολύ καλή, πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει άλλο γκολ, εκτός από αυτό του Ντιέγκο Φορλάν στο 49ο λεπτό. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν πάλι μέτρια και «τσίμπησε» τον βαθμό, χάρη στο γκολ του Εμερσον στο 68ο λεπτό.
Μάλιστα, ο προπονητής της εθνικής Ουρουγουάης, Χόρχε Φοσάτι χαρακτήρισε το γκολ της «σελεσάο» ως λάθος του διαιτητή, υποστηρίζοντας ότι επετεύχθη από φάση οφ-σάιντ.
«Είχαμε… στριμώξει τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα σκοινιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φοσάτι και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει, αλλά τελειώσαμε με την ισοπαλία εξαιτίας ενός διαιτητικού λάθους και, όταν δέχεσαι γκολ με αυτό τον τρόπο, πονάει περισσότερο».
Τα αποτελέσματα της 13ης ημέρας των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής:
Βολιβία – Βενεζουέλα 3-1 (1 αυτ. Σίσερο, 26 Καστίγιο, 83 Βάκα-71 Μαλδονάδο)
Ουρουγουάη – Βραζιλία 1-1 (49 Φορλάν-68 Εμερσον)
Περού – Ισημερινός 2-2 (2 Γκερέρο, 58 Φαρφάν-3 ντε λα Κρουζ, 46 Βαλένσια)
Παραγουάη – Χιλή 2-1 (36 Μορινίγκο, 60 Καρντόσο-73 Φουέντες)
Αργεντινή – Κολομβία 1-0 (65 Κρέσπο)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αργεντινή 28
2. Bραζιλία 24
3. Ισημερινός 20
4. Παραγουάη 19
5. Ουρουγουάη 16
6. Χιλή 14
7. Κολομβία 14
8. Βενεζουέλα 14
9. Περού 14
10. Βολιβία 13
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4): Δράση με Super League play out, τελικούς βόλεϊ και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Συνεχίζονται οι τελικοί της Volley League
- Βελτιωμένος και νικητής ξανά ο Τσιτσιπάς: «Καθάρισε» 2-0 τον Μπούμπλικ και πέρασε στον 3ο γύρο της Μαδρίτης
- Η Ιταλία αποσύρεται από το Ευρωπαϊκό Παραολυμπιακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής» (vid)
- Στο «πόδι» η Κρήτη: Οπαδοί του ΟΦΗ πανηγυρίζουν στο Ηράκλειο το Κύπελλο Ελλάδας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)






































![Πυροβολισμοί και χάος στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ποιος είναι ο δράστης [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/108297319-1777170881223-f7206af5bd404f9c-315x220.webp)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442