Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί ιατροί
Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας ασφαλείας λειτουργούν σήμερα Πέμπτη τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς οι νοσοκομειακοί ιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα την καταβολή των εφημεριών για το διάστημα Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου.
Αθήνα: Με προσωπικό ασφαλείας ασφαλείας λειτουργούν σήμερα Πέμπτη τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς οι νοσοκομειακοί ιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα την καταβολή των εφημεριών για το διάστημα Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την Oμοσπονδία των νοσοκομειακών ιατρών (OΕΝΓΕ), το κονδύλι για τις εφημερίες του 2005 υπολείπεται κατά 500.000 ευρώ του ποσού που είχε διατεθεί το 2004.
Oι ιατροί ζητούν ακόμη ποιοτικά προγράμματα εφημεριών για όλη τη χώρα, νέο ιατρικό μισθολόγιο και κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρών στα τμήματα του ΕΣΥ τα οποία λειτουργούν με λιγότερους από τέσσερις ιατρούς.
Συνέχιση των κινητοποιήσεων προγραμματίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας